Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні на понад 60 млрд доларів
20.04.2024
Сьогодні, 20 квітня, Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні на понад 60 млрд доларів. Пакет розміром понад 60 млрд доларів підтримала більшість конгресменів Палати представників США: 310 конгресменів "за", "проти" було подано 112 голосів. Тепер питання має розглянути Сенат і підписати президент Байден.

Також Палата представників США ухвалила законопроєкт щодо арешту заморожених активів РФ. Повідомляє expres.online.

Голосування за допомогу Україні: як це було

Республіканці та демократи в Палаті представників пристрасно закликали підтримати Україну, наголошуючи на воєнних злочинах президента Росії Володимира Путіна.

"Без нашої допомоги демократія неодмінно впаде перед кривавим, марксистським, соціалістичним диктатором", – сказав член Палати представників Чак Едвардс, додавши: "Мої вуха чули численні свідчення про немислимі дії російських військових".

Член Палати представників Ненсі Пелосі, колишня спікерка Палати представників, не добирала слів, описуючи ці звірства. "Володимир Путін доручив своїм військам використовувати зґвалтування, викрадення та вбивства на очах у членів сім'ї як зброю війни, щоб деморалізувати народ України", – сказала вона.

 

Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який передбачає надання Україні 60,84 мільярда доларів.

На що будуть спрямовані кошти:

➡️ Близько 14 млрд. дол. на купівлю американської зброї, щоб надати Україні;

➡️ 13 млрд. на поповнення запасів Пентагону;

➡️ 7 млрд. на зміцнення позицій США в регіоні, щоб підвищити обороноздатність союзників;

➡️ Майже 9 млрд. доларів економічної допомоги у вигляді позички.

Далі законопроект має підтримати Сенат та схвалити президент Джо Байден.

➡️ Востаннє подібне голосування за допомогу Україні проходило два роки тому 2022 року.

Пентагон готовий відправити Україні зброю "за тиждень"

За словами офіційних осіб США, Пентагон готує масове вливання військової допомоги для України одразу після підписання закону президентом Джо Байденом.

За словами цих людей, Міністерство оборони, яке попередило, що Україна неухильно поступатиметься російським військам більшою кількістю територій і зіткнеться з приголомшливими втратами без термінових дій на Капітолійському пагорбі, почало збирати пакет допомоги задовго до майбутніх голосувань, намагаючись прискорити процес.

Один чиновник, який, як і деякі інші, говорив на умовах анонімності, щоб обговорити планування адміністрації Байдена, сказав, що після того, як законопроект про іноземну допомогу на суму 95 мільярдів доларів буде завершено, знадобиться менше тижня, щоб частина зброї потрапила на поле бою, залежно від того, де вона зберігається.

Пакет, ймовірно, міститиме вкрай необхідні боєприпаси для систем, на які найбільше покладається ЗСУ, включаючи 155-мм снаряди, які використовуються в гаубицях НАТО, і боєприпаси для реактивної артилерії середньої дальності.

Володимир Зеленський подякував Палаті представників США

Президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників США за схвалення законопроєкту, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів допомоги Україні та союзникам.

Джерело: Зеленський у соцмережі Х, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Президент висловив вдячність нижній палаті Конгресу США, обом партіям і особисто спікеру Майку Джонсону за "рішення, яке зберігає правильний хід історії".

Він також висловив сподівання, що законопроєкт підтримають у Сенаті й скерують на розгляд президенту Джо Байдену.

Пряма мова: "Демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати. Життєво важливий законопроект про допомогу США, ухвалений сьогодні Палатою представників, допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі й тисячі життів і зробить обидва наші народи сильнішими".

 

Джерело: "Європейська правда", ЛБ.

Останні новини
Останні новини