3 квітня у Києві відбудеться Всеукраїнський форум сім’ї 2020
04.03.2020
Національний сімейний рух України з метою консолідації просімейних сил України за підтримки Всеукраїнського Собору проведе 3 квітня 2020 року у Києві Всеукраїнський форум сім’ї. Форум буде присвячений питанню катастрофічної демографічної ситуації та побудови ефективної сімейної політики держави.

Нинішній стан сім’ї в Україні можна охарактеризувати як критичний. Так, статистичні та соціологічні дані свідчать, що Україна нині переживає глибоку демографічну кризу зокрема:

- смертність вдвічі більша, ніж народжуваність, кожного дня помирає близько 1620 людей, тоді як народжується всього 920 дітей;

- рівень розлучень стабільно зростає і у 2018 році збільшився до 67% відсотків, через що понад 4 млн. дітей росте без батька, а біля 25 відсотків дітей виховуються у проблемних сім’ях, для яких є притаманними алкоголізм, наркоманія, насильство тощо;

- Україна входить в число 30 "найстаріших" країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше;

- за  роки незалежності  кількість українських  дітей зменшилася в 2 рази (з 14 млн. до 7 млн.);

- кількість новонароджених в Україні у 2019 р. скоротилася на 8 відсотків порівняно із кількістю новонароджених у 2018 р.

Згідно з даними електронного перепису, проведеного Урядом наприкінці минулого року, населення України становить 37 289 тис. осіб, тоді як у 2001 році, загальна кількість населення України становила 48 457 тис. осіб. Таким чином за останні роки населення України зменшилося майже на  11 мільйонів осіб.

Зважаючи на викладене, Україна переживає катастрофічну демографічну кризу саме тому інститут сім’ї має стати пріоритетним напрямом у державній політиці та національній стратегії, зокрема щодо дотримання інтересів національної безпеки, і будуватися на засадах суспільної моралі та традиційних для України цінностях.

Враховуючи зазначене, національний сімейний рух України з метою консолідації просімейних сил України за підтримки Всеукраїнського Собору проведе 3 квітня 2020 року у Києві Всеукраїнський форум сім’ї.

До участі у Форумі запрошено урядовців, парламентарів, міжнародних експертів,  науковців, журналістів, освітян, представників громадськості, органів влади та органів місцевого самоврядування, релігійних організацій з усіх областей України. У рамках Форуму відбуватимуться пленарні засідання та робота тематичних секцій.

Форум відбудеться 3 квітня 2020 р. у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ, вул. Хрещатик, 2).

Початок Форуму о 11.00, реєстрація з 9.00 до 10.30, закінчення роботи - о 17.00.

До участі у Форумі запрошуються:

- керівники просімейних, батьківських, дитячих та молодіжних організацій з усіх областей України;                  

- організатори просімейних заходів (форуми, фестивалі, марші та ходи за сім'ю); 

-  керівники відділів, що опікуються питаннями сім’ї, молоді, дітей, від: органів влади, органів місцевого самоврядування та релігійних громад;  

- журналісти та блогери, які висвітлюють сімейну тематику; 

- викладачі предметів з підготовки до подружнього життя та духовно-морального спрямування;

- освітяни, науковці.

Реєстрація на Форум до 17 березня 2020 р. за посиланням тут.

Інформація та матеріали з попередніх Форумів Сім’ї можна переглянути на familyforum.

Останні новини
Останні новини