Християни роздали 40000 Біблій дітям із зони конфлікту на Сході України
Християнський світ
24.11.2021
Представники організації «Голос мучеників-Корея» в рамках благодійного проєкту роздали 40000 «Нових Завітів у картинках» дітям із зони конфлікту на Сході України

Діти, які живуть на цій території, чують вибухи та мінометні обстріли майже щодня, але вони, як і раніше, ходять до школи.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише svitogliad.com з посиланням на пресцентр «Голос мучеників-Корея».

Коли Ваня отримав у подарунок «Новий Завіт у картинках» (Action Bible New Testament), він розплакався. «Це нагадало йому його батька», – каже представник «Голосу мучеників-Корея» доктор Хен Сук Фолі.

Ваня, маленький хлопчик, який проживає в селі з населенням близько тисячі людей у ​​так званій «сірій зоні» Східної України, яка формально належить Україні, але не під контролем офіційної влади країни.

Саме у школі Іван отримав Дитячий Новий Завіт, де зібралося близько 30 дітей.

«Коли Ваня отримав Новий Завіт, він раптово заплакав, тому що це нагадало йому про його батька, який був пастором невеликої помісної церкви до того, як був затриманий і ув’язнений незабаром після початку військового конфлікту», – каже представник Фолі.

Побачивши реакцію Вані, організатори заходу помолилися разом із ним, щоб Бог захистив його батька. Тепер вони щомісяця відвідують Ваню та його матір, підтримують їх матеріально та в молитвах, і вони також розпочали пошуки тата Вані, звернувшись до кількох міжнародних організацій.

«Новий Завіт у картинках», який отримав Ваня, був одним із 40000, які роздали дітям у зоні конфлікту по всій Східній Україні в рамках проєкту, що фінансується та що здійснюється кількома організаціями, які об’єдналися для реалізації ініціативи, включаючи «Голос мучеників-Корея», «Голос мучеників Канада», «Місія Євразія» та «Школа без Стін».

З 2014 року цей регіон охоплено збройним конфліктом, переслідуванням євангельських християн та тоталітарною політикою. Нещодавно Європейський євангельський альянс (ЄЄА) назвав його регіоном Європи, де церква найбільше страждає.

«Дехто може сказати: «Слід почекати поки вщухнуть бойові дії, а потім розповсюджувати Біблії», але нам та іншим організаціям, які підтримують місцевих християн, добре відомо, що кожного разу, коли в якомусь районі відбувається серйозний конфлікт, саме тоді люди звертаються до Бога та відкриваються для читання Біблії. Вони шукають надію. Їм, як і раніше, потрібно ходити на роботу і на ринок, а їхнім дітям, як і раніше, потрібно ходити до школи».

Для поширення Біблій під час збройних конфліктів потрібні місцеві християни, які мають знання про місцевість, якої немає у служителів ззовні.

«Найважча робота завжди виконується місцевими віруючими, – каже представник Фолі.

Читайте також: #Коробочкащастя: християни запустили благодійний челендж до Різдва (ВІДЕО)

Це не ситуація, коли вони просто їздили на вантажівках та роздавали дитячі Біблії. Їм довелося піти на великий ризик і подолати багато труднощів, щоб поширити ці Нові Завіти в картинках серед дітей кожної церковної громади. Їм доводилося перетинати кордони та здебільшого пересуватися за умов повної таємності. Вони працювали з місцевими віруючими у кожному населеному пункті, дізнаючись інформацію про те, як і коли пересуватися, де і кому роздавати Біблії. Це не той проєкт, який могли б виконати місіонери чи короткострокові місіонерські команди, які б великі бюджети вони не мали».

Представник Фолі каже, що, хоча поширення 40000 «Нових Завітів у картинках» вже завершено, робота служіння все ще продовжується.

«Кожна Біблія була передана дитині з реальними потребами та реальними проблемами. Як і у випадку з родиною Вані, місцеві християни працюють з організаціями, які об’єдналися заради цього проєкту, щоб знайти пасторів, що зникли безвісти, допомогти євангельсьским християнам, які страждають через свою віру, і відповісти на запитання дітей, які хочуть більше дізнатися про Ісуса».

Як приклад вона наводить 10-річного Максима, який походив із християнської родини в районі, який не контролюється владою України. «Влітку він може їздити до бабусі до менш обмеженої частини України. Саме там, у літньому таборі, він отримав один із «Нових Завітів у картинках». Наприкінці літа, коли він повернувся додому, він привіз із собою отриману Біблію, та тепер читає її вдома зі своєю родиною. Таким чином, вплив поширюється не лише на дітей, які спочатку отримали Біблію».

Представник Фолі каже, що за оцінками організацій цей проєкт торкнувся понад 100000 членів сімей, а також надав ресурси приблизно 700 християнським лідерам зі 126 церков у Східній Україні.

«Християни із закритих країн знають ефективні та безпечні шляхи досягнення мешканців сусідніх регіонів чи держав, на відміну від місіонерів, які приходять ззовні і яким часто доводиться залишати країну у разі конфлікту чи коронавірусу, – каже представник Фолі.

Місцеві віруючі кажуть нам: «Дайте нам інструменти, такі як ці «Нові Завіти в картинках», і ми завершимо роботу». Такою є стратегія «Голосу мучеників» у всьому світі з часів холодної війни, і це продовжується і сьогодні, коли ми забезпечуємо матеріалами підпільних християн у більш ніж 70 країнах, де християн переслідують чи обмежують».

Джерело: svitogliad.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Християнський світДобрі справиВсе для церков