95-річний експрезидент США досі служить дияконом в одній з американських церков
Християнський світ
25.09.2020
За кілька днів 39-й президент США Джиммі Картер, який є щирим християнином, святкуватиме свій черговий день народження. 1 жовтня найбільшому довгожителю серед американських президентів виповниться 96 років. Окрім своєї президентської діяльності, Джиммі Картер відомий ще й глибоким посвяченням Богу

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише ІА «Світогляд».

Життя колишнього президента США Джиммі Картера є прикладом наслідування для всіх людей, а особливо для наших політиків. 

Після закінчення президентського терміну Картер покинув свій пост і присвятив себе гуманітарної роботі завдяки Центру Картера, позапартійній правозахисній організації, яку він і його дружина заснували в 1982 році. Він розпочав активну гуманітарну діяльність в Уганді, Ефіопії, Судані, за що в 2002 році став лауреатом Нобелівської премії миру.

І навіть після закінчення своєї політичної кар’єри Джиммі Картер залишається непохитним щодо ролі християн у сфері політики, пише America Magazine.

«Зараз я вірю навіть більше, ніж раніше, що християни покликані зануритися в життя світу і впроваджувати морально-етичні цінності нашої віри в процеси управління», написав він у своїй книзі «Віра: подорож для всіх».

Читайте також: На «Марш за життя» в Берліні вийшли 3 тисячі людей

Джерелом оптимізму Картера є віра: віра в свій народ і в Бога.

«Для мене Ісус Христос це не об’єкт поклоніння, а особистість і постійний супутник»,  пише він.

Завдяки цим стосункам з Богом Картер відчуває себе відомим, відчуває, що його розуміють і люблять. І ці стосунки з Богом дали Картеру “приємне почуття відповідальності” ділитися цією любов’ю з іншими, включаючи свою роботу в інтересах прав людини.

Уже багато років колишній президент служить дияконом у баптистській церкві міста Плейнс. Він продовжував служіння навіть після того, як у нього виявили рак. У 2015 році перед зборами всієї церкви він розповів про перемогу над хворобою. До сьогоднішнього дня щотижня 95-річний експрезидент однієї з найвпливовіших країн світу поспішає до церкви, щоб служити Богу і людям.

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини