Джо Байден виступив на 69-му Молитовному Сніданку США, який пройшов онлайн
Національні молитовні сніданки
05.02.2021
У Вашингтоні 4 лютого відбувся 69-й Національний Молитовний Сніданок США

Цього року через пандемію він вперше пройшов онлайн.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Програма розпочалася з вітання представників Конгресу та Сенату США, які працювали над організацією почесного заходу — Конгресмена Тома Суозі, Сенатора Тіма Скота, Сенатора Крістофера Кунса та Конгресмена Джона Муленара. Вони символічно стояли перед сходинками Капітолію.

У своєму вітанні високопосадовці наголосили, що вони є координаторами невеликих молитовних груп, які збираються кожної неділі в Конгресі США та в Білому домі для спільної молитви та духовної підтримки. «Ми збираємось для молитви, а також для того, щоб ділитися один з одним, як віра впливає на наше життя», — наголосив Сенатор Крістофер Кунс.

Після цього Конгресмен Джон Муленар та Конгресмен Том Суозі, які є представниками двох протилежних партій — демократичної та республіканської, розповіли про те, як вони разом організовують щотижневі молитовні сніданки в Конгресі США. Конгресмен Мулінар наголосив, що, незважаючи на те, що він та Конгресмен Том з різних кінців Америки, представники різних, конкуруючих партій, на молитовних сніданках завжди панує атмосфера миру, а політики, що їх відвідують, переживають справжні зміни у своєму житті.

Після цього високопосадовці різних країн світу прочитали молитву Отче наш, яка прозвучала на 14 різних мовах. 

Екс Президенти США Буш, Клінтон та Обама у відеозверненнях зазначили важливість примирення та мову любові, які можна знайти у Святому Письмі, та мир, який потрібен Америці для руху вперед.

Виконавчий директор Світової продовольчої програми та екс-губернатор Південної Кароліни Девіб Біслі, який також є багаторічним організатором Національного Молитовного Сніданку, в молитві сказав: «Дай, Господь, щоб у цьому світі ніхто не лишався голодним чи нужденним».

Ненсі Пелосі, спікер Палати представників яка виросла в багатодітній сім’ї з п’ятьма братами і сама є матір’ю п’ятьох дітей, прочитала уривок з книги пророка Ісаї 40:21 після своєї короткої промови: «Вітаю всіх учасників цієї унікальної традиції, що називається Національний Молитовний Сніданок. Це той час, коли ми разом дякуємо Богові за всі благословення, які Він послав на нашу велику країну… Сьогодні ми молимося за сім’ї, які постраждали внаслідок пандемії коронавірусу, за громади, які борються з несправедливістю, ми молимося за всіх людей, які шукають справедливість для свого майбутнього. Як керівники та люди віри, ми маємо захистити гідність усіх Божих дітей… А зараз я хочу прочитати з книги пророка Ісаї. Я спеціально вибрала цю книгу, бо Христос цитував пророка Ісаю».

Ендрю Янг — довірена особа Мартіна Лютера Кінга-молодшого, колишній Представники США в ООН та багаторазовий конгресмен, розповів, як Даг Коу подарував йому Біблію та запросив на молитовну групу в Конгресі. Розповідаючи про свої спогади, Янг сказав, що це було дуже тепле запрошення, і так він познайомився з іншими людьми, які були обрані в Конгрес.

Читайте також: Верховна Рада може проголосувати на нинішній сесії 8 небезпечних для сім'ї та церков законопроектів

«Я згоден з нашими братами з Південної Африки, що у нас немає майбутнього без прощення. Ми всі згрішили, і позбавлені Божої слави. Один із непростимих гріхів, що згаданий у кінці молитви Отче наш, є той, коли ми не прощаємо тих, хто грішить проти нас... Шлях до єдності лежить у прощенні», — наголосив він.

Янг привів приклад, коли його улюблений президент Джон Адамс, який написав більшу частину Конституції штату Массачусетс, яку Томас Джефферсон перетворив на Конституцію США, були політичними опонентами, і Адамс навіть проігнорував інавгурацію Джефферсона. Проте, за словами Янга, в головному ми повинні бути єдині, а для цього потрібно прощати.

Після виступу Янга Сенатор Кріс Кунс, співголова Національного Молитовного Сніданку, сказав, що нас об’єднує набагато більше, ніж те, що нас розділяє. Він представив людина яку Богом поставлена об’єднати країну та принести зцілення розділеному народу. Чоловік, який продовжив майже 70-ту річну традицію, надав слово Президенту Джо Байдену.

«Протягом років я був на багатьох із цих Молитовних Сніданків. Чи тоді, коли нація була в стані війни та боротьби, чи в стані мирі та злагоди, ми завжди були нацією молитви. Зараз важкі часи. Понад 400000 наших співвітчизників померли через смертельний вірус, мільйони втратили роботу. Ми бачимо кілометрові черги людей які стоять, щоб отримати талони на харчування, ми чуємо заклики до соціальної справедливості... ми бачимо загрозу кліматичної кризи по всьому світі: більш сильні повені, сильніші урагани, інтенсивніші пожежі. Нам просто потрібно розплющити очі щоб побачити те, що ми навіть уявити собі не могли», — сказав Байден.

Байден також згадав про напад на Капітолій та підкреслив: «Нам потрібно боротися та перемогти політичний екстремізм, перевагу білих над чорними та внутрішній тероризм. Для багатьох людей у нашій нації це темні часи. Що нам робити? — Віра. К'єркегор сказав: "Віра найкраще бачить у темряві". Я в це вірю. Саме в темні часи віра дає мені надію і спокій, ясність і ціль».

Після виступу Президента виступала молода поетеса, лауреат молодіжного конкурсу 2017 року Аманда Ґорман, яка промовляла символічний вірш The Hill We Climb на інавгурації Президента Байдена.

Заключну молитву Молитовного Сніданку звершила афро-американка, член Конгресу від демократичної партії Вел Демінґз.

Можливо, комусь важко зрозуміти, чому люди, яких ми знаємо з іншого боку, на молитовному сніданку стають смиренними та звертаються до Біблії в своїх промовах та декларують духовні цінності. Але щоб це осягнути, потрібно розуміти дух молитовних сніданків. Вони є в першу чергу прототипом того, що робив Ісус, коли кликав до Себе на вечерю та спілкування не святих, не священників, а тих людей, які готові були слухати Його слово, і через це в їх серцях сіялось Слово аби колись принести свій плід. Тож молитовні сніданки є своєрідним євангелізаційним майданчиком, через який віруючі політики намагаються надихнути своїх колег та сильних світу цього, що не можна успішно вести свою роботу без Бога, та саме в біблійних цінностях є запорука успіху політика, парламентаря, міністра, президента.

За матеріалами 2021nationalprayerbreakfast.org

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Національні молитовні сніданки
Останні новини
Останні новини