В Україні запустили безкоштовний відеокурс про коректне ставлення до людей з інвалідністю (ВІДЕО)
Суспільство
03.12.2021
Львівська громадська організація «Майстерня Мрії» розробила та презентувала безкоштовний освітній відеокурс про те, як коректно говорити і взаємодіяти з людьми з інвалідністю, що таке аутизм та синдром Дауна, якою може бути перша допомога в кризових ситуаціях.

Про це ШоТам повідомили організатори проєкту.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Цикл відео порушує соціально важливі питання, щодо яких у нашому суспільстві досі є стереотипи та упередження.

Аудиторія проєкту – вчителі, викладачі, методисти, медійники, бізнес, близькі й родичі людей з інвалідністю та всі, хто прагне знати більше про права людини, про те, як правильно взаємодіяти та комунікувати в соціумі з людьми з інвалідністю.

Відео є у відкритому доступі за посиланням.

Курс «Чесно. Коректно.Просто: Все, що потрібно знати про інвалідність» складається з восьми освітніх відео на теми, які пояснюють, що таке інвалідність та яку термінологію використовувати, щоб  коректно про неї говорити, які права та свободи мають люди з інвалідністю і як забезпечити умови для користування ними. 

Команда «Майстерні Мрії» підготувала освітній курс разом зі спеціалістами-консультантами. Зокрема це громадські активісти, лідери «Групи активної реабілітації» Віталій та Уляна Пчолкіни; громадський діяч, співзасновник Освітнього центру з прав людини у Львові Володимир Бєглов; спеціалістка з прав осіб з ментальною інвалідністю Кристина Висоцька та правозахисниця Ніна Хома.

«Майстерня Мрії» – це центр денного перебування для молоді з ментальними порушеннями, в якому хлопці та дівчата, які мають аутизм, синдром Дауна чи різні порушення когнітивного розвитку, проводять час разом. Відвідувачі центру разом з асистентами та волонтерами розвивають побутові навички, займаються творчістю, відвідують екскурсії та організовують власні заходи. Окрім цього, «Майстерня Мрії» займається супроводом сімей, де є дитина з інвалідністю та адвокацією питання інвалідності на державному рівні. 

Джерело: shotam.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Суспільство
Останні новини
Останні новини