Що Біблія говорить про привидів?
Аналітика
30.09.2021
З настанням так званого «моторошного сезону» все більше людей цікавляться тим, що Біблія говорить про Хелловін, та, наприклад, про привидів. ЗМІ зображують привидів як мертвих людей, які повертаються, щоб переслідувати друзів, сім’ю та ворогів.

Іноді кіноіндустрія навіть зображує привидів як товариських створінь, як у випадку з Каспером. Але що Біблія говорить про привидів? Вони справжні? Чи справді мертві близькі люди можуть повернутися, щоб переслідувати нас? Про це пише slovoproslovo

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Чи існують привиди в реальності?

Біблія чітко каже, що, як тільки людина помирає, вона не може повернутися з мертвих. Автор послання до євреїв каже нам, що кожній людині призначено померти один раз, а потім стати перед Богом (Євреїв 9:27). Людина не може обирати, збирається вона повертатися, щоб переслідувати людей зі свого земного життя, чи не збирається. Коли людина помирає, вона знаходиться безпосередньо перед Богом (Екклезіяст 12:7).

В залежності від того, прийняли люди жертву Ісуса чи ні, Він визначить, підуть вони у рай чи ні. Тобто, усі люди, які повірили в Ісуса, підуть на небо; проте всі люди, які не прийняли Його, потраплять у пекло.  Немає третього варіанту повернутися на землю і завершити «незавершену справу».

Багато людей досі повідомляють, що бачили померлих коханих або відчували паранормальні явища, які переслідують їх удома. Як це можна пояснити? Немає таких привидів, але є духовні сили, демони. Те, що люди називають привидами, насправді є демонами.

Що говориться в Біблії про духовних істот?

Демони – духовні істоти. Біблія справді свідчить про існування духовних істот. Крім демонів, є й інші духовні істоти – ангели. Оскільки демони і ангели не мають фізичного тіла, вони є духовними істотами. Біблія каже нам, що ангели є службовими духами, посланими на допомогу віруючим (Євреїв 1:14). Навпаки, демони шукають загибелі людства.

Що таке паранормальне явище?

Павло попереджає всіх людей, що ви не можете сісти за стіл з Богом і за стіл з демонами (1 Коринтян 10:21). Сатана та його демони хочуть спровокувати ваше падіння. Вони хочуть налякати, завдати шкоди та завдати вам болю (Івана 10:10). Спілкування із привидами може призвести до дуже негативних речей.

Бог сильніший за диявола та його демонів, але ми ніколи не повинні випробовувати Господа (Повторення Закону 6:16; Матвія 4: 7). Господь хоче, щоб ви жили у свободі, любові та радості пізнання Його. Божий план для вас не передбачає спілкування з демонами, медіумами чи окультизмом.

Демони можуть бути надзвичайно переконливими і легко можуть збити людину зі шляху. Як віруючі, ми не повинні ставати жертвами їхніх хитрощів. Той, Хто в нас, більший за диявола та його демонів (1 Івана 4: 4). Святий Дух захистить вас від демонів, але ми також повинні використовувати власні знання, щоб триматися далі від паранормальних явищ.

Вразливість

Після смерті коханої людини ми можемо бути особливо вразливими для нападів демонів. Демони існують вже давно, тому вони можуть точно передбачати поведінку людини. Якщо демони знають, що дорога для вас людина померла, вони можуть спробувати обдурити вас видіннями, снами або «зустрічами» з нею. Навіть у важкі часи, коли ви втрачаєте кохану людину, ви все одно повинні протистояти сатані та його планам (Ефесян 6: 10-18). Як послідовник Ісуса, ви не маєте ставати жертвою сатани та його демонів. Покладіться на Бога, поговоріть з Ним і краще вилийте Йому свій смуток (Матвія 11: 28-30).

Ісус знає, що означає втратити дорогу людину. Він плакав, коли помер Його друг Лазар (Івана 11:35). Коли кохана людина іде з життя, зверніться до Бога. Не бігайте за мисливцями за привидами і не контактуйте з медіумом, щоб спробувати зв’язатися з мертвими близькими (Повторення Закону 18: 10-13).

А як щодо Ісуса?

Коли Ісус воскрес із мертвих, Його учні подумали, що Він привид (Луки 24:36). Ісус не сказав Своїм учням: «Так, я привид. Мертві люди можуть воскресати з мертвих і відвідувати своїх друзів та сім’ї». Фактично Ісус сказав: «Чому ви турбуєтеся і чому у ваших умах виникають сумніви? Подивіться на Мої руки та ноги. Це я Сам! Доторкніться до мене і побачите; у привида немає плоті й кісток, як ви бачите в мене» (Луки 24: 38-39).

Деякі люди вірять, що Ісус підтверджує існування примар Своєю заявою у Луки 24:39; однак Він не підтверджує існування привидів. Більш правильне слово, яке слід використовувати тут, − це «дух», а не привид. Ісус показував Своїм учням, що Він справді фізично воскрес із мертвих. Він не був духом – Він був воскреслим Господом.

Ісус воскрес із мертвих, бо Він Бог. Ніхто ще не воскрес із мертвих, тому що людська істота не може воскреснути з мертвих. Чому це важливо? Примари не справжні; проте демони реальні. Демони хочуть обдурити вас у будь-який можливий спосіб. Тому важливо, щоб усі віруючі утримувалися від паранормальних явищ та захоплення привидами.

Нема потреби шукати мертвих, поки ви тут, на Землі, тому що ви не спілкуватиметеся зі своєю коханою людиною або «привидом». Швидше за все, якщо таке і станеться, у цей момент ви спілкуватиметеся з демоном. Ви знову побачите свою кохану людину, якщо вона буде відродженою та спасенною Богом.

«Заохочення чи підтримка паранормальних явищ не є практикою християн. Бог попереджає нас, щоб ми не шукали чи прислухались до екстрасенсів чи чаклунів. Віруючим краще уникати будь-якого захоплення привидами, оскільки привиди − це лише демони» - Вівіан Брікер

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Аналітика
Останні новини
Останні новини