Відбулася конференція «Божа місія в світі» для перекладачів Біблії
Християнський світ
28.09.2020
У Херсоні 24-26 вересня на базі Таврійського християнського інституту відбулася конференція «Божа місія в світі». Це була довгоочікувана подія для Місії перекладачів Біблії України та її учасників

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на офіційну сторінку у Facebook перекладачів Біблії України.

Близько 90 християн різного віку приїхали із Миколаєва, Одеси, Кривого Рогу, Ірпеня, Кропивницького, Івано-Франківська та Херсону для спілкування, спільних молитов та натхнення темою місії.  На зустрічі протягом трьох днів були присутні пастори та душеопікуни.

Відкрив конференцію та поділився ранковими роздумами над Писанням пастор м. Кривий Ріг. Потім мобілізатор Комітету Зовнішньої Місії Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Володимир Западнюк викладав місіонерський курс «Жива Історія», у якому нагадав про участь кожного християнина у всесвітній місії Бога.

Ще протягом дня була висвітлена тема «Молитва наша стратегія» від Івана Овчаренка, який був також і ведучим всієї конференції.

Перший день завершився круглим столом «Збереження ромської мови в сучасному контексті», в якому взяли участь Януш Панченко, Олена Марчук, Вікторія Рогожнікова, Євгеній Швед та інші спеціалісти в даній темі.

Читайте також: Сотні тисяч людей вийшли молитися за США та Президента на грандіозному Молитовному марші

Наступного дня Анатолій Шкарін розповів про різні види служінь Місії перекладачів Біблії України, зокрема про ромський проєкт, який займається перекладом Писання на три ромських діалекти. Також він презентував надрукований варіант Євангелія від Луки на кримському діалекті. Це визначна подія для ромів, адже вперше в історії цей народ отримав Слово Боже мовою свого серця. На цей момент у процесі переклад Дії Святих Апостолів.

Олена Марчук розповідала про історію перекладу Біблії, сім’я Вакаренко ділилася свідченням про вплив перекладу Євангелія від Луки для ромського народу. Адміністратор Комітету Зовнішньої Місії ВСЦ ЄХБ говорив про актуальну тему фінанси, а саме про дисбаланс, збір та їх розподіл.

Третього, останнього дня до учасників конференції звернувся Костянтин Тетерятніков, який є автором книги «Сім’я і місія», і кожен отримав цю книгу та ряд інших у подарунок. Співробітник місії Юнес Нежмі представив проєкт «Джошуа», ціль якого інформувати церкви про недосягнуті народи світу, та закликав до молитви у групах за народ Бора в Індії.

Фінальною темою ділився Геннадій Небескул про рекрутінг і те, як можна долучитися до Місії перекладачів Біблії України.

За словами часників заходу, конференція справила чудове враження на всіх присутніх. Варто також відзначити, що протягом конференції християни мали достатньо часу для спілкування. Вони ділилися своїми переживаннями і досвідом служіння, а також просто раділи можливості разом знаходитися в Божій присутності.

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини