Благодійна організація та церкви допомагають постраждалим від пожеж на Західному узбережжі
Добрі справи
19.09.2020
Благодійна організація «Конвой Надії» (Convoy of Hope) з ліквідації наслідків стихійних лих, співпрацює з церквами на Західному узбережжі, надіславши туди понад десяток вантажів для допомоги постраждалим від пожеж. Від цього лиху спалено мільйони акрів землі в Каліфорнії, Орегоні і Вашингтоні та померло більше 30 людей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Нещодавно на Західному узбережжі почалося кілька пожеж, які спалили мільйони акрів. Вони спричинені різними проблемами, які включають удари блискавки, збиття ліній електропередач та підпали.

Стейсі Лемб, старший директор з питань ліквідації наслідків катастроф сказала: «У нас є щонайменше десяток ресурсів, які вже знаходяться на місцях, або в дорозі до деяких наших партнерів як в Каліфорнії, так і в Орегоні. В цей час у Каліфорнії та Орегоні ми працюємо з кількома церквами, щоб забезпечити їх ресурсами, аби вони могли розподіляти їх хоча б через місцеві центри евакуації…».

Лемб зазначила, що корисніше співпрацювати з місцевими партнерами, а не створювати конкретну ділянку, оскільки пожежі «надзвичайно поширені».

«Коли ви берете щось на зразок пожеж у Каліфорнії, Орегоні та Вашингтоні, де вони буквально розтягнуті на тисячі кілометрів, створення там єдиної ділянки насправді не має великого сенсу», – сказала Лемб. – Тож простіше знайти ті церкви-партнери чи церкви-центри, надати їм ресурси і дозволити поширюватися на місцях».

Лемб сказала про необхідність людям, які живуть в інших частинах країни, «молитися за людей там», оскільки вони мають справу з «майже апокаліптичною ситуацією».

Директор заявила, що люди, «які страждають на будь-який тип захворювань дихання або щось подібне, [вони] також сильно постраждали від цих пожеж».

Північно-Східна Асамблея Бога (Assembly of God), громада у Фресно, штат Каліфорнія, який має кампус біля лісових пожеж, є одним із партнерів церкви, що працює з «Конвоєм Надії».

Пастор Джим Маттікс повідомив у четвер під час інтерв’ю, що постачання з «Конвою Надії» надійшли в середу. І близько 47 сім’ям допомагали волонтери, прив’язані до церкви, в якій Джим є пастором.

«Там було знищено багато об’єктів нерухомості; багато сімей було переміщено. Вони переважно розкидані по всій області Фресно після того, як спустилися з гір, де пожежа», – сказав Маттікс. – Тут є сім’ї, які втратили все. Щоразу, коли ти стикаєшся з пожежею, від цього вогню нічого не повертається. Ти все втратив».

Маттікс сказав, що до церковного містечка ставляться «як до міні-складу», і він вдячний за допомогу, яку їм надав «Конвой Надії», щоб допомогти людям.

За його підрахунком, близько восьми родин, які прийшли до церкви за припасами, втратили майже все.

За словами Маттікса, ті будинки, які не зруйновані, ще не отримали електроенергію.

Одна сім’я, яка прийшла до церкви, втратила всі свої сімейні фотографії. Один із членів сім’ї, який розмовляв з пастором, плакав і заявив: «Я не можу повірити, що втратив усі наші спогади».

«Ми просто дали їм усе, що у нас було. У нас є одяг, ковдри, їжа, все необхідне, що їм потрібно було б. Тож це для них було благословенням. А для нас благословенням було те, що ми стали частиною цього», – доповнив Маттікс. – Я відчуваю, що будь-яка допомога, яку ми робимо, є мінімальною, тоді як для людей вона величезна».

Джерело: Слово про Слово

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Добрі справи
Останні новини
Останні новини