Чехія прийняла першу групу важкопоранених українських військових
Європа та світ
17.08.2022
Чеська фундація Regi Base спонсорувала та організувала транспортування та лікування поранених українців. Країна працює над полегшенням перевантаженої української медичної системи.

Перевезення та лікування поранених українських бійців спонсорує та організовує чеська організація Regi Base, яка має 11-річний досвід лікування та реабілітації поранених бійців. Некомерційна організація зосереджується на допомозі ветеранам війни, міліціонерам, пожежникам.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Раніше ми вже лікували військових з Грузії. А у 2018 році тут були й українські військові з Донбасу , поранені під час першого нападу на Україну з боку Росії», – сказала Кротка.

У понеділок двоє бійців української армії прибули до лікарні після складних і важких поранень у бою з росіянами. Один втратив частину руки і розтрощив щиколотку, але він може ходити. Іншому ампутували три пальці на нозі.

«Лікарі та спа-спеціалісти в Даркові вже вивчили їхні медичні висновки, щоб їхній план лікування був максимально ефективним, і вони могли повернутися в солдатський стрій», — сказав речник закладу Мирослав Слани.

Директор санаторію зазначив, що санаторій має можливості для лікування великої кількості поранених бійців.

Джерело: rmx.news

Європа та світ
Останні новини
Останні новини