Мінсоцполітики радить українцям вже зараз вирішити, чи потрібна їм субсидія
Суспільство
16.08.2022
Програма житлових субсидій в опалювальний період входить стабільно

Правила призначення субсидій для домогосподарств змінюватися не будуть. Але подавати заявку на субсидію потрібно вже зараз, не чекаючи осінь.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі "Суспільне Новини", пише novyny.live.

Спершу буде проведено розрахунок розміру субсидії.

"Спочатку — на жовтень, як міжопалювальний місяць, далі вже — на листопад. Єдине, що, можливо, буде змінено адміністрування. Але для людей це жодним чином не буде непомітно. Тому наразі ми можемо сказати, що програма житлових субсидій в опалювальний період входить стабільно, і ті люди, які отримували субсидію раніше, продовжать її отримувати", — сказав Музиченко.

Він закликав громадян, які не мають можливості оплачувати самостійно ЖКП з урахуванням факторів війни та зміни доходів, уже зараз подумати, чи потрібна їм субсидія.

Нагадаємо, внаслідок війни в країні збільшилась кількість людей, які потребують допомоги у сплаті "комуналки". Заборгованість українців за комунальні послуги неофіційно вже перевищує 130 млрд гривень.

Міністр соцполітики Оксана Жолнович повідомляла, що в бюджеті саме на субсидії закладено 36 млрд гривень. За оцінкою експертів, потрібна сума  субсидій на цей рік — щонайменше 80-90 млрд гривень.

Джерело: novyny.live

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Суспільство