Професор Єльського університету Девід Гелернтер висловив свої сумніви щодо теорії еволюції Дарвіна
Освіта і наука
05.03.2021
У журналі Claremont Review of Books професор інформатики з Єльського університету Девід Гелернтер висловив сумніви щодо еволюції Чарльза Дарвіна.¹

Він написав, що книги прихильників концепції Розумного задуму, особливо «Сумнів Дарвіна» Стівена Мейєра, переконали його, що дарвінівська еволюція не може бути правдивою.² ³ 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Повідомляє сторінка у Facebook «Креацентр Планета Земля», інформує Slovoproslovo.

Гелернтер разом з Мейєром та прихильником Розумного задуму, доктором Девідом Берлінскі, обговорювали провал дарвінізму в інтерв’ю Пітеру Робінсону з Інституту Гувера.⁴

Хоча Гелернертер і відмовився від теорії Дарвіна, він ще не повністю прийняв концепцію Розумного задуму, частково тому, що вважає існування зла головним аргументом проти такого дизайну.² ⁵

Професор вважає, що на такі важкі питання, як існування зла, необхідні теологічні відповіді. Ось чому біблійне Створення таке важливе.

Доктор Девід Берлінскі зробив один вражаючий коментар: «[Розумний задум] насправді… не дає нам багато. Це ще не теорія… Мене значно більше переконує те, що призводить до справді неінтуїтивного твердження».⁴

Берлінскі правий, що Розумний задум «не… дає нам багато». Це не пояснює, чому існують смерть, зло й страждання, попри незаперечний дизайн у живих істотах. Це також не дає відповіді на інші великі запитання: «Чому ми, люди, маємо вроджене почуття доброго й неправильного?», «Чому мільярди скам’янілостей знаходять у відкладених водою гірських породах у всьому світі?», «Чому культури у всьому світі згадують про всесвітній потоп, який мало не знищив людський рід?».

Біблія дає відповіді на ці запитання – відповіді, що ґрунтуються на реальній історії. До того ж ці відповіді призвели до «неінтуїтивних», але успішних наукових передбачень.⁶ Нарешті, Біблія також дає нам відповідь на найважливіше з усіх питань: що вимагає від нас наш Творець, щоб бути в мирі з Ним і отримати вічне життя?

«Бо коли ти устами своїми визнаватимеш Ісуса за Господа, і будеш вірувати в своїм серці, що Бог воскресив Його з мертвих, то спасешся, бо серцем віруємо для праведности, а устами ісповідуємо для спасіння. Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений. Бо нема різниці поміж юдеєм та гелленом, бо той же Господь є Господом усіх, багатий для всіх, хто кличе Його. Бо кожен, хто покличе Господнє Ім’я, буде спасений.» (До Римлян 10:9-13).

Можливо, висновок доктора Девіда Гелернтера дасть поштовх до нової дискусії щодо великого задуму Бога й змусить людей звернутися до Буття – й до всього Писання – заради відповідей.

Джерело: Slovoproslovo

Institute for Creation Research

1. Kabbany-Fix, J. Famed Yale computer science professor quits believing Darwin’s theories. The College Fix. Posted July 30, 2019 at www.thecollegefix.com  accessed on August 9, 2019.

2. Gelernter, D. Giving Up Darwin. Claremont Review of Books. 19 (2). Posted on claremont.org May 1, 2019, accessed on August 9, 2019.

3. Meyer, S. 2013. Darwin’s Doubt. San Francisco, CA: HarperOne. Mathematical Challenges to Darwin’s Theory of Evolution with Berlinski, Meyer, and Gelernter. Posted on YouTube July 22, 2019.

4. Dr. Gelernter knows firsthand about the existence of evil in the world. He lost his right hand (and his right eye was injured) when he received a mail bomb from Ted Kaczynski, the so-called Unabomber, in 1993.

5. Humphreys, D. R. 2008. The Creation of Cosmic Magnetic Fields. Proceedings of the Sixth International Conference on Creationism. Pittsburgh, Dallas: Creation Science Fellowship and Institute for Creation Research, 213-230.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Освіта і наукаСуспільство