Ключові просімейні політики світу об'єдналися для захисту сім'ї: у Будапешті пройшов демографічний саміт
Все для сімей
27.09.2021
23-24 вересня консервативні мислителі та політичні діячі з усього світу зібралися у Будапешті на дводенний демографічний саміт, аби обговорити шляхи захисту сім'ї та протидії поширенню антисімейної гендерної ідеології

Захід відбувається вже вчетверте (кожні два роки з 2015-го) та збирає публічних діячів, які дотичні до питань демографії. Це майданчик комунікації, на якому політики, церковні діячі, експерти, представники засобів масової інформації, корпоративного сектору та науки збираються для обговорення основних питань, що стосуються сімей.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Серед учасників Будапештського демографічного саміту були прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, прем’єр-міністр Словенії Янез Янша та прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш, можливий кандидат на посаду президента Франції полеміст Ерік Земмур, колишній віцепрезидент США Майк Пенс та багато інших, пише c4u.org.ua.

Останній виступив із промовою щодо глобальних викликів для сім’ї і основ виживання суспільства.

«Ми бачимо кризу, яка сьогодні привела нас сюди, кризу, яка вражає саму суть самої цивілізації. Ерозія нуклеарної сім’ї відзначається зниженням рівня укладання шлюбів, зростанням розлучень, масовим перериванням вагітності та різким зниженням народжуваності», — сказав він.

Спікери саміту відкрито говорили про загрози демографічній ситуації у Європі: проблеми абортів, загальна криза сім’ї, гендерна ідеологія і політика сприяння ЛГБТ, а також неконтрольована міграція із країн Азії та Африки. Однак на сьогодні Європа все ще має можливість загальмувати катастрофу чи навіть піти шляхом демографічного відродження.   

Шлях до виходу з кризи непростий і потребує зміни парадигми цінностей в демографічній політиці. Для цього необхідно повернути курс до традиційних уявлень про сім’ю, її цінність і змінити політичні пріоритети (на що точно не підуть соціалістично налаштовані лідери багатьох країн).

Читайте також: Швейцарці проголосували за легалізацію одностатевих шлюбів. Як це вплине на Україну?

Місце проведення форуму не випадкове. Угорщина вже понад 10 років проводить активну просімейну політику і має деякі позитивні зрушення. Якщо у 2011 році коефіцієнт народжуваності в державі становив 1,23 (що було найнижчим показником у ЄС), то сьогодні він зріс на 26% до 1,55. Хоча населення Угорщини і далі скорочується, але ці темпи поступово гальмуються. Подібна ситуація простежується ще в деяких інших східноєвропейських країнах (Польща, Словаччина), де також проводиться політика підтримки сімей.

Цей поступ невеликий, але стабільний і поступальний. Загалом угорська ситуація демонструє поступове покращення, і в перспективі матиме шанс стати європейським прецедентом відновлення населення природним шляхом. Хоча лідери низки західноєвропейських держав вважають міграцію єдиним шляхом мінімізації розриву народжуваності й смертності, однак в Східній Європі консервативні політики представляють альтернативу – зростання народжуваності шляхом підтримки сім’ї.

По завершенню саміту представники урядів Угорщини, Польщі, Словенії та Чехії підписали спільну заяву щодо курсу демографічної політики, яка має спиратися на ідею природнього приросту населення і підтримку сімей. «Збільшення кількості європейських дітей є важливим для збереження християнської культури та інших релігійних традицій Європи для майбутніх поколінь», — йдеться у заяві, а далі йде доповнення, що «міграцію не слід розглядати як головний інструмент розв’язання демографічних проблем».

Джерело: c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімейЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини