Від Києва до окупованого Сімферополя: тисячі українців в День Соборності вишикувалися в "ланцюг єдності" онлайн
Суспільство
22.01.2021
Нині "за руки" взялися вже понад 33 тисячі українців.

Цього року замість традиційного святкування Дня Соборності українці зможуть взятися за руки онлайн, повідомляє Уніан.

Онлайн-ланцюг має вигляд супутникової мапи з аватарками тих, хто долучився до акції.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За задумом авторів, ланцюг має простягнутися від Софійської площі в Києві до парку Тараса Шевченка в окупованому Сімферополі.

Нині за руки взялися вже понад 33 тисячі українців. Щоби стати у віртуальний ланцюг, потрібно зареєструватися на сайті.

Братися за руки на знак єднання 22 січня в Україні почали понад 30 років тому. Зазвичай цього дня тисячі людей по всій Україні ставали у живий ланцюг і розгортали синьо-жовтий стяг. Але цьогоріч відзначити традиційно завадила пандемія коронавірусу.

А харків'яни все-таки зібралися з нагоди Дня Соборності біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Тримаючи в руках черво-чорні та синьо-жовті прапори, вони взялися за руки та зробили традиційний ланцюг єдності.Також відзначимо, що українці з різних країн підготували спільне вітання до Дня Соборності. Представники українських громад Латвії, Литви, Естонії, Росії, Португалії та США записали  відео до свята. Через карантинні заходи усю підготовку і самі записи провели онлайн. Кожен учасник сам підбирав слова - це і віршовані рядки, і слова зі стрілецьких пісень.


День Соборності України: коротка довідка

  • Сьогодні, 22 січня, в день проголошення в 1919 році акту Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.
  • Офіційно свято було встановлено в 1999 році указом Леоніда Кучми. 22 січня також є датою інших пам'ятних подій української історії.
  • У 1918 році в цей день була оголошена незалежність Української Народної Республіки. А роком пізніше в цей же день відбулося об'єднання УНР і ЗУНР.
  • У 1990 це свято відзначили акцією "живий ланцюг" - мільйони людей від Києва до Львова взялися за руки, відзначаючи День Соборності.

Джерело: УНІАН 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Суспільство
Останні новини
Останні новини