Діти заспівали про рідну мову: зворушливо, потужно, патріотично! (ВІДЕО)
Культура і творчість
01.03.2021
До Міжнародного дня рідної мови артисти Творчої школи під керівництвом музиканта, композитора, переможця «Голосу країни» Павла Табакова випустили пісню «Мова» та ініціювали запуск вокального флешмобу-конкурсу «Рідна мова – це модно»

Ідея проекту народилася спонтанно. Буквально за тиждень до Дня рідної мови на перерві між заняттями у Творчій школі серед дітей виникла дискусія, чому в соціальних мережах одна мова популярніша за іншу. Припущення, що серед дітей є мода на мову, дуже зачепило наставника Творчої школи Павла Табакова, і вже наступного дня народилася пісня на слова знаменитого українського поета Юрія Рибчинського.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на photo-lviv.in.ua.

«Мода на мову, особливо серед молоді, — це найлегший шлях як знищити, так і відродити будь-яку мову», — поділився своїми думками Павло Табаков і на підтвердження своєї думки згадав слова легендарної поетеси Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Факт того, що у світі близько 6000 розмовних мов і половині з них загрожує зникнення, спонукав ЮНЕСКО у 2000-му започаткувати День рідної мови. Аби кожна нація у світі задумалася і плекала свою рідну мову.

Пісня «Мова» і вокальний конкурс «Рідна мова — це модно» орієнтовані саме на молодь. Взяти участь може будь-яка дитина віком до 18 років. Потрібно просто записати пісню на відео, заповнити реєстраційну форму, а далі стежити за зростанням переглядів на YouTube-каналі Творчої школи Павла Табакова. Переможцем конкурсу буде оголошено виконавця, виконавицю чи групу, чиє відео кавера на пісню «Мова» отримає найбільшу кількість переглядів. Оголошення переможця відбудеться 23 квітня 2021 р. у Всесвітній день книги та авторського права на сторінках Творчої школи Павла Табакова у Facebook та Instagram.

Детальніше про умови конкурсу: https://web.facebook.com/Tabakov.School.

Читайте також: «Слідом за зіркою» – Тріо Денисюків. Відомий християнський гімн заспівали українською

«Мова». Автор слів: Юрій Рибчинський, Лідія Лазурко. Автор музики: Павло Табаков. Зйомка та монтаж: Артур Попітак. Постановники: Вероніка Гірман, Ольга Мурга, Артур Попітак. Sound design: Bakun. Make up: Вікторія Бакун.

Переможець конкурсу каверів «Рідна мова — це модно» отримає приватний майстер-клас від переможця «Голосу країни» Павла Табакова та запише пісню на студії Творчої школи Павла Табакова (Львів).

Галина Гузьо

Джерело: photo-lviv.in.ua

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Культура і творчість