Дружина Президента виступила на форумі щодо протидії домашньому насильству
20.02.2020
Олена Зеленська підкреслила важливість створення в Україні простих і зрозумілих механізмів для захисту та допомоги жертвам домашнього насильства

«Мені і як дружині Президента, і просто як людині важко стояти осторонь проблеми насильства. Це те, про що «незручно» говорити. Побиття, страхи, сором не виносять на публіку. Проте жертвою в таких ситуаціях ніколи не буває одна людина. Це завжди катастрофа для всієї родини. Тож ми маємо разом зробити все можливе, щоб змінити цю ситуацію безпорадності», наголосила у своїй промові Олена Зеленська.

Олена Зеленська нагадала, що в тестовому режимі нарешті запрацювала національна гаряча лінія, на яку може звернутися кожен, хто потерпає від насильства, та отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову підтримку, а за потреби й екстрене реагування поліції. Гаряча лінія за номером 1547 працює в цілодобовому режимі на всій території України.

Перша леді звернулася до присутніх на заході представників органів місцевої влади з проханням про допомогу, підкресливши, що саме від них залежить практичне втілення механізмів допомоги й захисту від домашнього насильства на місцях.

Джерело: president.gov.ua

Останні новини
Останні новини