Франклін Грем жорстко розкритикував республіканських конгресменів, які проголосували за імпічмент Трампа та порівняв їх з Юдою
Європа та світ
16.01.2021
Публікація євангеліста Франкліна Грема в соціальних мережах, в якому він порівняв республіканців, що підтримали імпічмент з Юдою, викликав бурхливу дискусію серед християн у Facebook та Twitter. Одні погоджувались, а інші казали, що він перетнув риторичну межу.

Грем зробив пост у Facebook через день після того, як 10 республіканських конгресменів приєдналися до 222 демократів, щоб звинуватити Трампа в "підбурюванні до повстання" та оголосити йому імпічмент.  

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Ганьба та сором десяти республіканцям, які вчора разом зі спікером Ненсі Пелосі та демократами оголосили імпічмент президенту Трампу", - написав Грем у Facebook. “Після всього, що він зробив для нашої країни, ви так швидко відвертаєтеся від нього і зраджуєте його? За все своє життя я ще не бачив такого президента, як він".

Грем сказав, що під час свого терміну Трамп "захищав релігійну свободу більш, ніж будь-хто до нього", і був "найбільшим пролайф президентом, якого ми коли-небудь мали". Грем похвалив Трампа за мирні ініціативи на Близькому Сході між Ізраїлем та чотирма країнами, заявивши, що Трамп заслуговує на Нобелівську премію миру. Він аплодував Трампу за потужну економіку і похвалив його за інші зовнішньополітичні досягнення, сказавши, що Трамп "переміг халіфат ІДІЛ в Сирії". Грем також сказав, що Трамп "працював над запровадженням реформи в'язниць і зробив безпечним наш південний кордон".

“Але конгресмени демократи проголосували за імпічмент, бо вони ненавидять його і хочуть завдати якомога більше шкоди. І ці десятеро, з його власної партії, приєдналися до шаленого безумства. Це змушує задуматися, які тридцять срібників спікер Пелосі пообіцяла за цю зраду", - написав Грем у посиланні на 30 срібняків, отриманих Юдою за зраду Ісуса. "Президент Трамп - не ідеальна людина", - написав Грем. "Я не підтримую чи не погоджуюсь з деякими речами, які президент казав і робив останні декілька тижнів. 6 січня було низьким рівнем його президентства. Ми знали, що він мав недоліки, коли балотувався у 2016 році. Але я та мільйони інших людей проголосували за нього завдяки платформі та політиці, яку він обіцяв. Я все ще підтримую їх. Демократи намагаються позбутися президента з дня його вступу на посаду. Те, що вони зробили вчора, лише ще більше розділяє нашу націю. Я сподіваюся, що новообраний президент Байден дотримає свого слова і працюватиме на єдність, як він і обіцяв"

Станом на п’ятницю публікація набрала понад 250 000 вподобань, а також близько 60 000 коментарів.

Найпопулярніший коментар у Facebook під дописом Грема був критикою. «Дональд Трамп може підбурити повстання проти США, що призведе до загибелі поліцейських та цивільних осіб, і він не втратить Франкліна Грема. Це саме те, що й сталося», - йдеться у дописі, який набрав 1200 лайків.

Інші, однак, стали на бік Грема. “Дякую, Франкліне, що ви висловили правду! Я почуваюся так само", - написала одна людина.

“Так засмучений усім цим. Але продовжую довіряти Тому, хто контролює ВСЕ, а не Ненсі Пелосі чи будь-якому республіканцю чи демократу. Бог, наш Батько, Творець і Захисник".

"Я б знову проголосував за нього. Я молюсь за нього щодня", - написала про Трампа інша людина.

Кілька відомих християн висловились про пост Грема. Ден Хаселтін, соліст Jars of Clay та засновник Blood: Water Mission, розкритикував публікацію Грема. "Я шкодую, що проводив час на сценах з Франкліном Гремом", - написав Хаселтін у Twitter. "Мені шкода кожного з вас, хто відгукнувся приєднатися до його племені через мою присутність на його заходах".

Дін Інсерра, провідний пастор City Church в Таллахассі, штат Флорида, написав у Твіттері: «Франклін Грем у своєму дописі на Facebook порівняв депутатів-республіканців, які проголосували за імпічмент Трампа з Юдою який зрадив Ісуса за 30 срібників. Якщо ви хочете приклад того, чому люди б'ють на сполох проти християнського націоналізму... Ось вам ".

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини