Гіркі плоди в США «Закону про рівність»
Загрози та виклики
26.02.2021
Сьогодні ми чуємо полум'яні та такі чудові заклики до рівності. На жаль, поруч із хорошими ідеями під цими лозунгами приховано довгострокову проблему, яка проявиться згодом, але про неї нічого зараз не сказано

У штаті Коннектикут молода дівчина спостерігала за тим, як її мрія виграти регіональні змагання з легкої атлетики та піднятися на п’єдестал пошани була несправедливо вкрадена, коли вона була змушена змагатися проти двох старшокласників, які вважають себе жінками.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на adflegal.org.

На Алясці урядовці погрожували застосувати місцеві закони, щоб змусити притулок для жінок надавати ліжка також і чоловікам на відстані трьох футів від вразливих жінок, які стали жертвами насильства та торгівлі людьми.

У Пенсильванії чиновники змусили агентство з влаштування дітей у прийомні сім’ї припинити роботу через те, що вони влаштовувати дітей тільки у ті сім’ї, де є мати та батько.

Ці історії — не просто гіпотези. Це історії справжніх людей, які постраждали від так званої «рівності». І все ж деякі організації продовжують просувати запровадження законодавства на федеральному рівні, яке в разі прийняття призведе до подібних та нових жертв у США.

Проблема

Наші закони повинні захищати конституційно гарантовані свободи кожного громадянина, незалежно від того, хто вони. До кожної людини слід ставитисz з гідністю та повагою. Але деякі організації просувають законодавство, яке призведе до значної шкоди деяким людям, що є найбільш вразливі.

В останні роки державні чиновники користувались місцевими законами та законами штату, щоб погрожувати свободі мільйонів американців. Ці закони відомі як закони СОГІ (сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність), оскільки вони відносять «сексуальну орієнтацію» та «гендерну ідентичність» до категорії нових визначень, що охороняються законом.

Їх часто висувають під прикриттям «толерантності» або «інклюзивності». Але замість популяризації толерантності, коли ці закони приймаються на місцевому рівні та рівні штату, вони фактично призводять до появи нових жертв. Насправді вони відкривають двері для дискримінації, нерівності та примусу, і придушують наше прагнення стати більш привітною та плюралістичною нацією.

Тож не слід дивуватися, що, з огляду на зростаючі згубні наслідки цих законів, за останнє десятиліття майже усі штати відмовилися від їх прийняття. Але замість того, щоб визнати, що таке законодавство завдає шкоди американцям та порушує наші найосновніші права та найкращі традиції нашої країни, прихильники закону СОГІ стали вдвічі активнішими та збільшили свої зусилля до національного масштабу.

Деякі члени Конгресу представили законодавство СОГІ в Палаті представників та Сенаті США з оманливою назвою «Закон про рівність»

Замість популяризації квітучого, різноманітного та плюралістичного суспільства, «Закон про рівність» накладає зобов’язання на місцеву владу та запроваджує цензуру щодо американців з усіх верств суспільства.

Жертви

Законодавство СОГІ не забезпечує справедливість, яку воно покликано досягти. Щоб це довести, достатньо розглянути історії тих, хто став мішенню цих законів. У разі прийняття «Закон про рівність» призведе до появи більшої кількості вражаючих історій жертв по всій країні.

Законодавство СОГІ усуває рівні можливості та справедливі умови для жінок, які докладали всіх зусиль, щоб цього досягти.

Наприклад, візьмемо випадок, що стався на рівні середньої школи на змаганнях з легкої атлетики в Коннектикуті. Конкурсантки Селіна Соул, Аланна Сміт та колеги-спортсменки були позбавлені справедливих правил змагатися, коли міжшкільна атлетична конференція в Коннектикуті дозволила двом хлопцям, які визнали себе жінками, змагатися проти дівчат. Не дивно, що двоє спортсменів-хлопців, які часто займали перші та другі місця, будуть фізично сильніші, ніж спортсменки.

Ці закони також порушують особистий простір, безпеку та гідність жінок та дівчат.

Читайте також: Частка ЛГБT в США за 8 років зросла на 60%. Вражаючі результати дослідження

Розглянемо ці приклади. Місто Анкоридж намагалося використати один із цих законів, щоб змусити притулок для жінок «Центр Надії» в центрі міста надавати ліжка також і чоловікам на відстані трьох футів від вразливих жінок, які стали жертвами сексуального рабства, зґвалтування та торгівлі людьми.

Середня школа у штаті Пенсильванія тишком прийняла політику, схожу на СОГІ, дозволивши хлопцям, які ідентифікують себе як дівчата, користуватися роздягальнями та туалетами для дівчат. Шкільний округ штату Джорджія, слідуючи політиці СОГІ, дозволив учню, який проголошував себе «невизначеним гендером», користуватися туалетом для дівчат, що призвело до зґвалтування п’ятирічної дівчинки.

Закони СОГІ також негативно впливають на неприбуткові організації всіх видів, включаючи соціальні служби, благодійні організації, релігійні організації та церкви.

Розглянемо випадок з пастором Естебаном Карраско та релігійною організацією «Будинок долі». Коли пастор Естебан та його церква намагалися відкрити притулок для жінок, які стали жертвами домашнього насильства, представники штату Массачусетс повідомили їм, що чоловіки, які ідентифікують себе як жінки, повинні мати можливість користуватися тими ж роздягальнями, туалетами та житловими приміщеннями, що й ці вразливі жінки.

Особливої шкоди закони СОГІ можуть завдавати вразливим дітям, які знаходяться у системі патронажу та всиновлення.

Штат Іллінойс взявся за агентства з усиновлення та влаштування дітей у прийомні сім’ї, змушуючи їх порушувати свої статутні положення щодо влаштування дітей в будинки, де матір та батько перебувають у шлюбі. Дії штату завдали шкоди понад 2000 дітям, бо благодійні католицькі організації, які допомагають дітям, біологічним мамам та їхні сім'ям не змогли виконувати свою місію.

Державні чиновники неодноразово застосовували місцеві закони та закони штату СОГІ для переслідування та покарання власників малого бізнесу.

Це такі творчі професіонали, як Джек Філліпс, Барронель Штуцман та Блейн Адамсон, які обслуговують усіх, але, як і більшість креативних професіоналів, не можуть виражати погляди чи брати участь у відзначенні кожного заходу.

Суть полягає в тому, що законодавство СОГІ в образі «Закону про рівність» не передбачає рівності та справедливості. Воно передбачає лише жертви.

Але вихід є.

Рішення

Свобода та процвітання всіх громадян це те, що Америка передає з покоління в покоління. Щоб забезпечити свободу та процвітання для наступного покоління, ми ніколи не повинні переставати відстоювати свободу для всіх, навіть тих, з ким ми можемо не погодитися.

Щоб Америка продовжувала залишатися найбільш гостинною, квітучою та процвітаючою державою у світі, наші закони повинні поважати та просувати наступні принципи:

- Кожен американець повинен мати можливість мирно жити і працювати відповідно до своїх переконань, без державного примусу.

- Кожен американець повинен бути вільним у спілкуванні з іншими навколо спільних цінностей та переконань та у створенні організацій, бізнесу та інших груп. Ці асоціації повинні мати свободу мирного просування своїх місій та очікувати, що їх члени поділятимуть ці цінності, переконання та місію, щоб забезпечити багатий, надійний ринок ідей.

- Кожен американець повинен мати можливість мирно висловлювати себе вдома, на роботі, у школі та в громаді, не боючись державної цензури чи покарання. Хоча іноді американці дуже сильно не погоджуються між собою, повага до розбіжностей дозволяє вести громадянський дискурс та здоровий діалог у різноманітному суспільстві.

- До кожного американця слід ставитись з гідністю та повагою на всіх рівнях влади, а наші законодавці повинні здійснювати чесне та справедливе правосуддя.

- Кожен американець повинен мати можливість розраховувати на безпеку та особистий простір у закладах для чоловіків або жінок.

Америка толерантна та всеохоплююча нація, наповнена різноманітними людьми, віруваннями та ідеалами. Продовжуючи жити і працювати разом, давайте завжди стояти на фундаменті, який нас об’єднав. Ми можемо не погоджуватися у багатьох речах. Але ми повинні погодитися з принципом за яким наші закони повинні гарантувати свободу для всіх.

Давайте всі разом об’єднаємося за свободу.

Alliance Defending Freedom

Джерело: adflegal.org

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини