Україна опинилася серед найбільш нещасливих країн: індекс щастя за рік упав у 2,5 рази (ІНФОГРАФІКА)
Аналітика
15.01.2021
У кінці 2020 року кількість щасливих людей в Україні (49%) була більше за кількість нещасливих (35%). Однак, порівняно з минулим роком, індекс щастя значно впав: з +33% до +14%, тобто в два з половиною рази порівняно з 2019 роком, в результаті чого наша країна опинилася в кінці списку з 41 держави, спустившись нижче Іраку

Про це свідчать дані міжнародного опитування Gallup International, яке в Україні проводили фонд "Демократичні ініціативи" та КМІС, передає  censor.net.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загалом у світі більше половини (54%) респондентів країн, де проводилося дослідження, відповіли, що вважають себе щасливими. Тільки близько одного з десяти (14%) кажуть, що вони нещасні. Трохи більше четвертої частини опитаних (31%) вважають себе ні щасливими, ні нещасними. Тобто відповідний середній індекс становить 40%.

Україна опинилася в десятці країн, жителі яких схильні вважати своє особисте життя нещасливим. У рейтингу 41 країн Україна посідає п'яте місце з кінця. Гірше неї ситуація тільки у Вірменії (12%), Гонконгу (7%), Гані (0%) і Північній Македонії (-3%). Найвищі показники у Киргизстану (85%), Казахстану (78%), Еквадору (77%), Колумбії (77%), Азербайджану (76%). У сусідніх з Україною країнах Польщі і Росії 39% і 19% відповідно.

Читайте також: Кожний восьмий християнин у світі зазнає переслідувань

Під час дослідження Gallup International було опитано 38709 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2020 року було проведено інтерв'ю з представницькою вибіркою з приблизно 1000 осіб. Похибка опитування становить від 3-5% на рівні 95% довіри.

Зазначимо, за даними опитування Gallup International, в кінці 2019 року 51% українців вважали себе щасливими і лише 18% вважали своє життя нещасливим, індекс щастя становив 33%.

Джерело: censor.net

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

 

 

Аналітика
Останні новини
Останні новини