Історичний мирний договір чи підготовка для приходу антихриста?
Аналітика
20.09.2020
Для євангельських християн важко дивитися, як розвиваються події на Близькому Сході, і не замислюючись про біблійні пророцтва. Чи слід нам радіти історичному мирному договору між Ізраїлем і ОАЕ з Бахрейном? Або ж це веде до небезпечного, помилковому світу, який тільки прискорить правління антихриста?

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Давайте спочатку зрозуміємо, наскільки історичним насправді є цей договір, пише slovoproslovo.info.

Протягом 30 років, з 1948 до 1978 року, жодна близькосхідна держава не укладала мир з Ізраїлем. Тільки в 1979 році Єгипет зробив історичний крок, який в кінцевому підсумку привів до вбивства сміливого єгипетського лідера Анвара Садата.

Наступною близькосхідною (і мусульманською) країною, яка уклала мир з Ізраїлем, стала Йорданія в 1995 році, 16 років по тому. Відтоді жодна ісламська близькосхідна держава не укладала мир з Ізраїлем. Тобто до сьогодні, 25 років по тому.

До того, це перший випадок, коли дві країни підписали мирні договори в один і той же день. Отже, те, на що раніше пішло 47 років (з 1948 по 1995 рік), відбулося протягом декількох годин. Це повністю перевершує все, що ми бачили раніше в історії сучасного Ізраїлю.

Крім того, це сталося, коли Президент Трамп переніс американський уряд в Єрусалим, і коли він офіційно визнав суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами. Це робить мирний договір ще більш примітним.

Давайте не будемо забувати, що нам протягом багатьох років говорили, що такі дії будуть катастрофічними для Америки, і що це призведе до повномасштабної війни з мусульманським світом.

Ось чому стаття Боаза Бісмут в «Times of Israel» була названа «Подія, яка змінить історію Близького Сходу». Він написав: «Навіть під час пандемії ми можемо дозволити собі радіти першому відкритому теплому миру між Ізраїлем та арабськими країнами, та ігнорувати циніків, які прагнуть применшити важливість сьогоднішніх подій».

Очевидно, що палестинці зовсім не раді цьому договору, і деталі угоди слід ретельно проаналізувати. Але не можна заперечувати важливість цього договору, який має назву «Угода Авраама». Як стверджує один з офіційних документів, «ця подія допоможе привести до майбутнього, в якому всі народи і всі віросповідання зможуть жити разом в дусі співробітництва і насолоджуватися миром і процвітанням, і в якому держави будуть зосереджені на спільних інтересах і побудові кращого майбутнього».

Проте саме подібні слова змушують деяких євангельських християн, які знають пророцтва, говорити: «Зачекайте! Зрештою, на Близькому Сході не може бути справжнього миру, поки не повернеться Ісус. Плюс, в Писанні є пророцтва, які говорять про помилковий мир, влаштований антихристом, який послабить пильність світу і приведе до загибелі мільйонів. Обережно!»

На думку спадають уривки з Писання, наприклад, 1 до Солунян 5:3, де Павло пише: «Бо коли говоритимуть: мир і безпечність, тоді несподівано прийде загибіль на них, як мука тієї, що носить в утробі, і вони не втечуть!»

Також актуальні і слова з Єзекіїля 38:11-12, де ворожі народи скажуть про Ізраїль: «Та й скажеш: Піду на неукріплений край, знайду спокійних, що безпечно сидять, усі вони сидять в осадах без муру, і нема в них засува та воріт, щоб набрати здобичі, і чинити грабунок, щоб повернути свою руку на заселені руїни, і на народ, зібраний з народів, що набувають добуток та маєток, що сидять посеред землі».

Читайте також: Трамп "благословив" покупку мережі TikTok корпорацією Oracle

Хто може уявити собі народ Ізраїлю, описаний «що безпечно сидять, усі вони сидять в осадах без муру, і нема в них засува та воріт»? Хто може уявити собі, що Ізраїль послабить пильність?

Але, згідно з деякими дослідникам пророцтв, ці слова сповняться в кінці цього віку. У світлі цього чи не слід дивитися на «Угоду Авраама», яку Трамп описав як «світанок нового Близького Сходу», з великою обережністю, особливо, якщо ще 5-6 інших народів наслідують цей приклад і приєднаються до мирного процесу?

Як людина, яка інтенсивно вивчала Біблію протягом більшої частини останніх 50 років, я можу з абсолютною впевненістю сказати, що я не знаю.

Я не знаю, чи підготує це шлях для антихриста.

 Я не знаю, чи зашкодить це в кінцевому підсумку Ізраїлю більше, ніж допоможе.

Але я точно знаю, що Ісус сказав: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими стануть» (Матвія 5:9).

Я точно знаю, що Павло сказав: «Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми!» (До Римлян 12:18).

Що я точно знаю, так це те, що для Ізраїлю краще мати більше друзів, ніж ворогів. При цьому, якщо на Близькому Сході настане раптовий і драматичний мир, я буду сповнений надій і обережний.

Чи буде це результатом десятиліть (а то й століть) молитов і багатьох років дипломатії? Або ж це буде перший крок до небезпечного світового уряду, який врешті-решт може противитися Самому Богу?

Очевидно, одному Богу відомо. Але коли справа доходить до прийняття рішень національного рівня, вони повинні ґрунтуватися більше на прагматизмі, ніж на пророцтвах. Причиною цього є те, що релігійні віруючі часто невірно тлумачать пророцтва, віщуючи кінець світу або повернення (чи прихід) Месії.

Якщо говорити про пророцтва, та ж сама Біблія, яку я цитував вище, говорить про день, коли народи, такі як Єгипет і Ассирія (сучасний Ірак) зберуться разом і будуть поклонятися Богу Ізраїлю після часу великих потрясінь і суду. Як сказано у пророка Ісаї: «Того дня буде Ізраїль третім краєм побіч Єгипту й Асирії, благословенням серед землі, бо Господь Саваот його поблагословив та й сказав: Благословенний народ мій Єгипет, і Ашшур, чин Моїх рук, та Ізраїль, спадщина Моя!» (Ісаї 19:24-25).

Фактично, Ісая пророкував про інші арабські народи, які звертаються до Бога Ізраїлю через Месію (Ісаї 42:11; 60:7).

Тому, хоча тільки Господу відомі наслідки цього важливого мирного договору, давайте, як мінімум, радіти тому, що лідери зустрічаються разом, а не вбивають один одного. І давайте дивитися на «Угоду Авраама» як на нагадування про день, коли всі народи землі прийдуть до Єрусалиму на поклоніння Господу (Ісаї 2:1-4).

Нехай прискорить Він настання цього дня!

Майкл Браун

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Аналітика
Останні новини
Останні новини