Джиммі Картер, 39-й президент США, в 95 років будує будинки для бездомних і читає Біблію
Надихаючі історії
12.04.2021
Знайомтеся: Джиммі Картер, 39-й президент США, винайшов свій рецепт довгого життя без страху. В 95 років він будує будинки для бездомних і читає Біблію іспанською на ніч

У жовтні 2019 року Джимі впав у своєму будинку і сильно пошкодив око — довелося накласти 14 швів. Замість того, щоби сісти в крісло-гойдалку, обгорнувшись пледом, екс-президент мало не на порозі лікарні взяв за руку дружину Розалін (вона всього на чотири роки його молодша), і вони вирушили на будівництво.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Міжнародна НКО допомагає людям, що потрапили у важку ситуацію, перш за все бездомним городянам або дуже бідним сім’ям, відремонтувати або побудувати просте доступне житло — своїми руками й за підтримки волонтерів та фахівців. За цей час 13,2 млн осіб змогли отримати безпечне і гідне житло, а з ним — стабільність і незалежність.

Картер провів у Білому Домі всього один термін — з 1977 р. по 1981 р. Найбільше він пишається саме тим, що не привів свою країну до війни — ні разу не вистрілив.

«Ми не скидали бомби, не розв’язували війну і все-таки зуміли домогтися поставлених цілей», — говорить він.

Ще у Картера репутація ексцентричного дивака, хоча насправді вони з дружиною просто завжди дотримувалися своїх християнських переконань.

Будучи губернатором рідного штату Джорджія, Картер взяв на роботу в якості няні для трирічної дочки Емі жінку, яка відсиділа термін за вбивство. Мері вперше прийшла на роботу в особняк губернатора в день звільнення з в’язниці й прожила в сім’ї Картерів понад 40 років.

Джиммі й Розалін разом понад 70 років, і, як і раніше, нерозлучні: дивляться один на одного закоханими очима і тримаються за руки. Секрет міцності шлюбу — спільні захоплення, вони намагаються відкривати нове разом — вчити іноземні мови, лазити по горах, ловити рибу.

Читайте також: Понад 12000 підлітків прийняли хрещення у Всесвітній день молоді в Замбії

Понад сорок років тому вони почали читати один одному Біблію щоночі перед сном. Її надихає його підхід до життя: поки не спробуєш, у тебе нічого і не вийде: «Тому він ніколи не боявся невдачі».

Джиммі Картер, безумовно, — один з духовних лідерів нації. Багато років викладає в недільній школі церкви у своєму рідному містечку Плейнсі. Прихожан просять резервувати місця заздалегідь, тому що бажаючих послухати багато.

Кілька років тому у Джиммі виявили меланому, яка поширилася на мозок і печінку. Йому було 90 років і він вирішив, що жити залишилося пару тижнів, не більше.

«Звичайно, я молився. Я не просив Бога дозволити мені жити, я просив дати мені правильне ставлення до смерті. І відчув дивний спокій», — каже він.

Але Картер видужав — і прийняв це як знак, що Бог просить його повертати добро — допомагати іншим жити краще: «Це те невелике, що ми можемо зробити, платити добром за добро. Тому ми тут, будуємо будинки».

Коли Картер з пов’язкою на оці повернувся на будмайданчик, його зустрів натовп радісних товаришів-волонтерів.

Перед початком будівництва Картер прочитав ранкову молитву. Він говорив про Ісуса і про успішність, якої всі ми тепер так жадаємо, нагадавши присутнім, що Ісус був бідний і помер молодим, залишений найближчими друзями.

«Але Ісус жив досконалим життям, тому що Він виконував волю Божу», — сказав Картер і додав, що кожна людина «може досягти повного успіху в очах Бога».

Якщо ваше життя не наповнена миром, радістю і подякою, вважає самий довгоживучий президент, — це ваша вина. Бог дає нам життя, і свободу і кожен з нас може вирішити, якою людиною я хочу бути.

Джерело: slovoproslovo.info

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Надихаючі історії
Останні новини
Останні новини