Катакомбна церква наших днів: як карантинні обмеження змушують церкви проводити таємні служіння в скелях і не тільки
Загрози та виклики
16.04.2021
Сьогодні в деяких країнах карантинні обмеження стають все більш жорсткішими, через що страждають не тільки світські заклади, але й церкви

Не всі згодні з тим що онлайн може замінити живе служіння. Тому багатьом пасторам та священнослужителям доводиться або змирятися з посяганням на їх свободу віросповідання, або намагатися шукати нові та творчі способи обійти обмеження і продовжити вести повноцінні служіння.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В Ірландії католицький священик через карантинні обмеження служив Месу в скелях.

4 квітня католицький священик Джерард Квірк провів пасхальну месу на березі острова Акілле. Як передає СПЖ з посиланням на Catholic Arena, в цій місцевості, званої як «Скелі мес», ірландські католики проводили свої таємні богослужіння під час утисків їх британською колонізаційною владою в період З 1695 по 1829 роки.

Іншим прикладом для нас може стати канадська церква GraceLife, коли їм заборонили збиратися в їх церкві, вони продовжили збиратися та служити в таємних місцях.

Читайте також: Які додаткові карантинні обмеження запроваджують на Великдень у Києві?

Пастор Джеймс Коутс із церкви GraceLife в Альберті, Канада, який нещодавно потрапив до в’язниці за порушення обмежень COVID-19, знайшов новий спосіб проведення служб після того, як минулого тижня поліція заблокувала його церкви.

У неділю співгромадяни GraceLife зібрались у невідомому місці на богослужінні. Служба транслювалася в прямому ефірі, але обличчя присутніх були розмитими. Пізніше відео було завантажено на церковний канал YouTube і з тих пір набрало майже 100000 переглядів.

Коли Коутс привітав присутніх, він заявив, що "вони можуть забрати будівлю нашої церкви, але ми просто знайдемо іншу".

За матеріалами christianheadlines.com та invictory.or

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Загрози та викликиХристиянський світ
Останні новини
Останні новини