Хрест тисячоліття: в Македонії збудували один з найвищих і найкрасивіших пам’ятників
Культура і творчість
07.05.2021
Хрест тисячоліття є одним з найкрасивіших і високих пам’ятників. Він розташований в Скоп’є, столиці Македонії. Висота спорудження становить 66 метрів, завдяки чому воно вважається найбільшим хрестом у всьому світі.

Про це повідомляє gcshelp.org.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Хрест був споруджений у 2002 році з нагоди 2000 років від прийняття християнства народом Македонії. З вершини пам’ятника відкривається чудова панорама на все місто і його околиці, а краса споруди в нічний час заворожує всіх перехожих.

 

Хрест встановили на найвищій частині гори Водно, щоб дістатися до нього, необхідно подолати невеликий шлях за допомогою на фунікулері по канатній дорозі.

Для любителів унікальних пейзажів і екстриму всередині хреста був встановлений ліфт, який веде на його вершину.

Місце установки пам’ятника називають «Kрстоваром», що в перекладі означає «місце хреста», адже і до 2002 року тут височів хрест, тільки значно менших розмірів.

Над створенням унікального пам’ятника працювали архітектори Олівер Петровський і Джон Стефановський-Жан. Будівельні роботи фінансувала Македонська православна церква та уряд країни.

Джерело: Svitogliad.com

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Культура і творчість