У Китаї пропонують карати батьків за погану поведінку дітей
Європа та світ
19.10.2021
Батьки чи опікуни можуть отримати догану та будуть зобов'язані пройти програму навчання сім'ї

У Китаї запропонували прийняти законопроєкт "Про сприяння сімейній освіті", який дасть змогу карати батьків, чиї діти демонструють погану поведінку або вчиняють злочини.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє  lb.ua з посиланням на CNN.

Згідно із законопроєктом, якщо прокурори виявлять погану чи злочинну поведінку дітей, то батьки чи опікуни можуть отримати догану та будуть зобов'язані пройти програму навчання сім'ї.

"Є багато причин, чому підлітки поводяться погано. Основна - це відсутність чи неналежне виховання у сім'ї", - наголосив представник Комісії з питань законодавства при Національному з'їзді народів парламенту Китаю Цан Тівай.

Читайте також: Попри тиск Єврокомісії, Польща заявляє, що їх сімейні та духовні цінності, що в Конституції, вище права Європи

Даний законопроєкт також закликає батьків виділяти час своїм дітям для відпочинку, ігор та фізичних вправ.

Нагадаємо, цього року в Китаї почали масово запроваджувати закони щодо контролю дитячої поведінки.   У серпні Уряд  обмежив доступ підлітків до онлайн-ігор.  Постачальники онлайн-ігор можуть пропонувати підліткам послуги тільки протягом однієї години з 20:00 до 21:00 по п'ятницях, суботах і неділях, а також у святкові дні.

У травні 2021 року політбюро Комуністичної партії Китаю вирішило переглянути політику "оптимізації народжуваності" та дозволити сім'ям мати трьох дітей. У Китаї більше трьох десятиліть діяло правило "одна сім'я - одна дитина". Його запровадили у 1979 році і скасували в 2015 році у зв'язку з уповільненням приросту населення.

Джерело: lb.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ