Забарикадовані квартири і арешти священнослужителів: як китайський карантин посилює репресії
Християнський світ
16.05.2022
Керівництво КНР запровадило найрадикальніші заходи в боротьбі з коронавірусом. Компартія оголосила політику «нульового Covid-19», яка означає надзвичайні обмеження навіть за низьких показників захворюваності

Наразі введено заборону виїжджати за межі країни, а десятки мільйон людей буквально забарикадовані у своїх оселях. 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На початку травня було продовжено повне блокування Шанхаю. Це означає, що понад 25 мільйонів людей залишаться на невизначений термін закритими у своїх оселях і взагалі не матимуть можливості вийти за межі квартир навіть із засобами захисту, хоча в місті зафіксовано менше 2 тисяч випадків захворюваності. Аналогічна доля чекає і на Гонконг. Деякі міста живуть в такому режимі вже шість тижнів, пише c4u.org.ua.

Обмеження, які впроваджує китайська влада, не мають логічного обґрунтування, а виглядають радше як перевірка покірності. Минулого тижня вищий політичний орган Комуністичної партії (Постійний комітет Політбюро) пообіцяв «рішуче боротися з будь-якими спробами спотворити, поставити під сумнів чи спростувати» її політику.

Дедалі більше китайців не схвалюють політику уряду та протестують проти тотальної ізоляції, проте поліція і спеціальні медичні працівники продовжують блокувати міста. З кожним тижнем збільшується кількість людей, які померли не від коронавірусу, а від домашнього ув’язнення (самогубства, хронічні захворювання тощо).

Таким станом справ стурбовані китайські юристи, які прямо називають надзвичайні заходи юридичною катастрофою, бо обмеження є незаконними. Юридичні асоціації публікують відкриті листи із заявами, що «заходи запобігання пандемії мають бути збалансовано із забезпеченням прав і свобод людей», проте китайські цензори їх видаляють.

Запроваджені ковідні обмеження посилюють інші системні обмеження прав людини в Китаї. Найскладніша ситуація з обмеженнями свобод залишається в Гонконзі. Репресії стають масовими і розширюються на релігійні й освітні установи міста та неурядові організації, багато з яких закрили свою діяльність у Гонконзі.

У середу, 11 травня, в Гонконзі влада заарештувала католицького єпископа Джозефа Дзена. Його звинуватили у змові з іноземними силами за підтримку протестів 2019 року та захист громадянських свобод в місті. Приводом до затримання слугував анонс спеціального богослужіння в пам’ять про події на площі Тяньаньмень, однак поминальні служба католики Гонконгу проводили щорічно з 1989 року.

Через ковідні обмеження і блокування публічного життя комуністична влада намагається посилити свою  владу та використати пандемію як період політичного затишшя, коли вуличні протести неможливі. Цей час фактично є можливістю для упокорення опозиції, але разом з тим посилюється загальне невдоволення серед звичайних китайців.

Джерело: c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Більше рубрик та новин тут

Християнський світЄвропа та світЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини