Українська клініка сурогатного материнства торгувала немовлятами для іноземних гомосекусуалістів
14.05.2020
Стали відомі нові подробиці гучної справи про продаж дітей із Києва у Китай

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Бізнес на немовлятах організували у Києві головна лікарка приватної клініки та її син. На причетність до купівлі українських дітей перевіряють 140 китайців.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

  • Національна поліція припинила злочинну діяльність міжнародної транснаціональної групи, яка протягом тривалого часу займалася продажем новонароджених дітей у Китайську Народну Республіку. Організаторами злочинної групи виявилися головлікарка приватної репродуктивної клініки, громадянка України 1970 року народження, та її син, громадянин України 1992 року народження. До групи також входили троє громадян КНР і два українці, – повідомив Антон Греращенко.

За його словами, злочинці організували «такий собі супермаркет із торгівлі новонародженими». Одна дитина «коштувала» для потенційних батьків 50 тисяч доларів. З них плата за організацію штучного запліднення становила 15 тисяч доларів, а послуги фіктивного одруження з іноземцями - від 1000 доларів.

Читайте також: Після скандалу з торгівлею дітьми Уповноважений з прав людини пропонує заборонити сурогатне материнство для іноземців

- Клієнтів шукали, як правило, серед громадян КНР – самотніх чоловіків певної орієнтації, які бажають народити дитину в Україні методом штучного запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері. Після народження дитини сурогатна мати давала згоду на заміну батьків у свідоцтві про народження, внаслідок чого батьками дитини ставали громадянин КНР і його фіктивна дружина. Надалі громадянин КНР, маючи документи, що підтверджують його батьківство, вивозив дитину за межі України, – розповів Антон Геращенко.

Він повідомив, що наразі проводяться оперативні заходи щодо перевірки 140 громадян КНР на причетність до купівлі дітей в Україні. Реальну кількість народжених в Україні та вивезених за її межі немовлят ще належить встановити.

  • Однак поліція докладе всіх зусиль, щоб цього більше не повторилося! Справа в тому, що повноцінного регулювання такої сфери, як сурогатне материнство, в Україні наразі не існує. Але воно і прямо не заборонено законом, і тому все відбувається за цивільно-правовим договором, виконання якого контролюють самі його сторони. Навіть нотаріального посвідчення такого договору не потрібно, – зауважив Антон Геращенко.

Він висловився за прийняття чіткого закону про сурогатне материнство, який би захищав, у першу чергу, права дитини.

Однак продаж немовлят, за словами Антона Геращенко, підпадає під злочин, передбачений 149 статтею Кримінального кодексу (торгівля людьми). Фігурантам справи загрожує від 5 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомили у прокуратурі Києва, у ході слідчих дій були встановлені адреси квартир, де утримувалися новонароджені діти до вирішення питання про їх переміщення через кордон.

Так, у Солом’янському районі у квартирі хостельного типу правоохоронці виявили 5 новонароджених дітей віком від 2 до 6 тижнів, які перебували під наглядом двох жінок та чоловіка. Немовлят доправили до дитячих лікарень міста Києва.

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор - це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо ідеї побудови християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини