Комітет з питань цифрової трансформації провів круглий стіл на тему «Зміни до законодавства щодо захисту дітей від сексуального насильства в Інтернеті»
13.02.2020
Захід, який відбувся у Верховній Раді 12 лютого, організовано Комітетом з питань цифрової трансформації спільно з Міністерством цифрової трансформації та Уповноваженим Президента України з прав дитини

До участі долучилися представники уряду, органів виконавчої влади, правоохоронних органів, профільних асоціацій та міжнародних організацій.

Учасники круглого столу обговорили питання, пов’язані з законодавчим врегулюванням проблеми сексуального насильства над дітьми в Інтернеті, йшлося про те, як боротися з забороненим контентом в онлайн-мережі. Окремо наголошувалося на криміналізації злочинів у цій сфері та блокуванні ресурсів з забороненим контентом.

Заступник голови Комітету Єгор Чернєв наголосив на необхідності проведення освітньої та просвітницької діяльності у сфері кібергігієни з самого раннього віку. Адже важливо не лише боротися з цією проблемою, а й запобігати її виникненню.

Заступник голови Комітету Олександр Федієнко висловив свою думку щодо блокування ресурсів: якщо ми розпочнемо блокувати, то Інтернет перестане бути вільним. Він підкреслив, що без навчання цифровим навичкам жодне блокування не принесе результату.

Учасники обговорення ознайомилися з практикою протидії цій проблемі в інших країнах.

Джерело: rada.gov.ua

Останні новини
Останні новини