Конференція “Церква під час війни” пройшла у Кременчуцькій євангельській семінарії
Все для церков
17.05.2022
14 травня Кременчуцька євангельська семінарія зібрала 100 учасників на регіональну конференцію “Церква під час війни”

Служителі розглянули низку питань, що стосуються теологічного підґрунтя теперішніх подій і практичних рішень у житті церкви.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише baptyst.com.

Ректор семінарії Іван Овчаренко на початку конференції зазначив: «Коли росія напала на Україну, ми, призупинивши навчальний процес, перейшли на практичне служіння людям. Та поруч із цим ми скучили за спільністю та навчанням. І сьогодні ми тут для того, аби надихнути один одного і підбадьорити до служіння, яке робить церкву сіллю у цьому світі».

Промовці Валерій Антонюк, Володимир Кондор та Андрій Мурзін особливу увагу приділили ролі служителя як духовного лідера.

Андрій Мурзін зосередив увагу на темі «Перемога Євангелія під час війни». Запитання, яке занурило усіх присутніх у глибокі роздуми, звучало так: «Як перемога Божого Царства надихає нас під час війни?»

Володимир Кондор висвітлював тему «Церковна та міжцерковна комунікація, турбота про членів церкви у час війни». Йшлося про членів церкви в розпорошені та опікування ними на відстані. Також розглядався пасторський діалог всередині країни та за її межами.

«Служителю слід мотивувати людей приєднуватися до місцевої церкви та брати участь у її служінні. Украй важливо будувати взаємини у новому середовищі», – підкреслив пастор.

Валерій Антонюк, розкриваючи багатогранну тему «Пасторське служіння в умовах війни», зауважив: «Служіння апостолів і пресвітерів у першому столітті відбувалося в часи тотального переслідування і розсіяння. Церква, яка вчасно і правильно наставлена служителями, завжди буде зорієнтованою в часи війни».

Учасник конференції Владислав із Запоріжжя, який є студентом магістерської програми Кременчуцької семінарії, розповів про своє служіння, спрямоване на окуповані території Запорізької області та сходу: «Для мене війна почалася у 2014 році. З того часу я активно долучився до служіння допомоги і безпосередньо став евакуйовувати мешканців Слов’янська і Краматорська. Потім я потрапив у полон до «донських козаків». Після того, як мене випустили, я упродовж восьми років з волонтерами відвідував зону АТО, ООС. Ми допомагали пасторам помісних церков, організовували групи з вивчення Біблії та доставляли гуманітарну допомогу.

«У всій своїй волонтерській роботі я намагаюся не збити фокус свого служіння – це Євангеліє. Соціальна робота є важливою справою, але вона не повинна затьмарити Євангеліє. Ті ресурси для служіння, які маємо сьогодні, – це можливість засвідчити людям про Христа».

Під час панельної дискусії учасники ставили прямі запитання і дискутували в обговоренні. Серед іншого конференція стала гарною нагодою братам зустрітися та духовного підбадьорити одне одного. Усі присутні отримали у подарунок книгу Джона Пайпера “Зло торжествует и проигрывает”.

На жаль, через нестачу палива не всі, хто зареєструвалися, змогли приїхати до Кременчука. Але вони надолужили свою участь за допомогою трансляції. Книгу Джона Пайпера їм теж обіцяли подарувати.

Пресслужба ВСЦ ЄХБ

Джерело: baptyst.com

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Більше рубрик та новин тут

 

 

Все для церковХристиянський світ
Останні новини
Останні новини