Легалізація ЛГБТ партнерства та покарання для усіх незгодних. Уповноважена з прав людини звернулася до Кабміну
Законодавство
04.12.2020
Легалізація ЛГБТ партнерства та жорстке покарання тих, хто осуджує чи критикує, інформація про ініціювання таких законів через Уряд потрапила до нас.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В нинішніх складних умовах в Україні є маса проблем як щодо захисту прав громадян в різних сферах так і щодо звільнення заручників та порушення прав політув’язнених в Росії. Щороку Уповноважена Верховної Ради України з прав людини готує велику доповідь на понад 100 сторінок, де аналізуються всі сфери в яких порушуються права. Так було і 2019 року.

Однак викликає подив та інформація, яку надіслали нам. З неї випливає, що на фоні всіх проблем, які були і є в Україні, Уповноважена з прав людини, через свого представника, піднімає перед Урядом три найглобальніші питання, які мабуть, на її думку, є ключовими для України - одне, щодо парламентських слухань щодо інвалідів (це беззаперечно дуже важлива сфера, але нажаль мабуть це питання добавили для галочки бо тема вельми розмита) і два дуже конкретні питання щодо нових законів стосовно ЛГБТ. Одне стосується легалізації цивільних партнерств ЛГБТ аби вони отримали юридичні права схожі з сім’єю. Інше питання торкається необхідності прописати жорстке покарання для тих, хто насмілиться критикувати ЛГБТ та якось осуджувати це явище.

Легалізація одностатевих партерств та можливе усиновлення дітей

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини пропонує Кабміну розробити та подати на розгляд Верховної Ради України законопроект з наступними аспектами:

- щодо легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим у разі непрацездатності або втраті годувальника, конституційного права не свідчити проти свого партнера.

Іншими словами, це буде такий собі юридичний варіант сім’ї але без назви сім’я. Варто очікувати, що або в цьому варіанті або в іншому також буде підняте питання усиновлення  дітей одностатевими парами та інші схожі аспекти. Адже у разі якщо одостатева пара створює партнерство і в когось із них є дитина, то звичайно ж борці за права скажуть, що для захисту їх прав треба дати право другому партнеру усиновити дитину або встановити опіку.

Боротьба з дискримінацією на грані терору свободи совісті та віросповідання

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини пропонує Кабміну розробити  та подати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо внесення змін до Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» в частині:

доповнення визначення поняття «дискримінація» ознаками сексуальної орієнтації та тендерної ідентичності,

визначення повного переліку категорій осіб, які вважаються такими, шо зазнають дискримінації,

визначення термінів, щодо тематики ЛГБТІ,

а також ознак, за якими та чи інша дія або бездіяльність може вважатись такою, шо дискримінує представників ЛГБТІ-спільноти.

Здається, що це не дуже суттєві зміни, але коли ми відкриємо закон «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» то вже на самому початку перед нами з’являється досить тривожна картина: даний закон пропонує такі визначення щодо дискримінації:

1) антидискримінаційна експертиза;

2) дискримінація;

3) непряма дискримінація;

4) підбурювання до дискримінації;

5) позитивні дії;

5-1) пособництво у дискримінації;

6) пряма дискримінація;

7) утиск;

А тепер, навіть не маючи юридичної освіти, додайте в усі ці визначення те, що вони будуть трактуватися через призму того що поняття «дискримінація» доповнять ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Фактично в такому формулюванні щодо ЛГБТ будь-яка критика, осуд, зауваження, просімейна акція, виступ у ЗМІ, чи коментар під фейсбук-публікацією можна буде трактувати як дискримінацію. Пряму, непряму, підбурювання до неї, пособництво і т.д.

Окрім цього в законодавство хочуть внести визначення «гендерна ідентичність», а що це? Це легалізація сотень гендерів замість статі.

Також Уповноважена пропонує ще внести слідуючі уточнення:

 - визначення термінів, щодо тематики ЛГБТІ,

-  а також ознак, за якими та чи інша дія або бездіяльність може вважатись такою, що дискримінує представників ЛГБТІ-спільноти.

Фактично якщо ви щось скажете в сторону ЛГБТ або, наприклад, як власник пекарні відмовитесь виготовити весільний періг для ЛГБТ пари, вас можуть звинуватити у дискримінації і теж покарають.

Чи хочемо ми таких законів?

Враховуючи зазначене, сьогодні важливо відстоювати сімейні цінності та писати депутатам та урядовцям, що ми вимагаємо дотримуватися діючих норм Сімейного кодексу та Конституції та не вносити в законодавство зміни, які можуть мати руйнівний вплив.

Закликаємо писати листи до Кабінету міністрів України щодо даних питань.

Фото: freepik.com

Фото листа до Урядових структур

 Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Законодавство
Останні новини
Останні новини