Люди, які пережили розлучення, помирають передчасно - дослідження
Аналітика
27.06.2020
За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнало пияцтво, фінансові проблеми і безробіття.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Дослідження показало, що розлучення може негативно впливати на тривалість життя людини. У розведених людей ризик передчасної смерті вищий, ніж у п'яниць і тих, хто не створив сім'ї.

Розлучення руйнівно впливає на здоров'я людини і тривалість її життя, як показало дослідження соціологів із США, які опитали 13 611 дорослих людей від 50 до 104 років. Всі розповідали про життя за останні 16 років в період з 1992 по 2008 роки. Потім дослідники зібрали інформацію по смертності цих людей в період з 2008 по 2014.

І з'ясувалася несподівана особливість - люди, які пройшли через розлучення, вмирали частіше, ніж любителі спиртних напоїв, люди з великими фінансовими проблемами, а також ті, хто не створював сім'ї, повідомляє medikforum з посиланням на The Daily Mail. Учасників дослідження оцінювали за 57 різними соціально-економічними факторами, включаючи матеріальне становище і зайнятість, використання продуктових марок (у США це продуктові картки для бідних), а також рівень задоволення життям.

Читайте також: «Знищити всі зображення Ісуса Христа» - ліберальні активісти підбурюють американських демонстрантів до актів вандалізму проти церков

При цьому медичні та біологічні характеристики не враховувалися. Не доводиться дивуватися тому, що частіше з передчасною смертю стикалися курці, у яких ризик зростав удвічі. Але на другому місці в списку причин виявилося саме розлучення. За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнало пияцтво, фінансові проблеми і безробіття. Розведені люди йшли з життя частіше тих, хто все життя залишався неодруженим. Попередні дослідження показували схильність розлучених до пияцтва і фінансових проблем. Можливо, після розлучення на людину обрушується відразу кілька важких проблем, які вкорочують життя.

Джерело: УНІАН

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

 Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Аналітика
Останні новини
Останні новини