На «Марш за життя» в Берліні вийшли 3 тисячі людей
Європа та світ
25.09.2020
Більше 3000 людей взяли участь у німецькому «Марші за життя», який проходив у Берліні 19 вересня

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише ІА «Світогляд» з посиланням на Evangelical Focus.

Під лозунгом «Ми любимо життя!» і з суворим дотриманням коронавірусних обмежень тисячі людей стали на захист прав людини на вулицях, переглядали подію в телевізорі або вдома у прямому ефірі.

Посилення захисту життя

Марш був організований Bundesverband Lebensrecht (BVL) організацією, яка об’єднує різні німецькі організації, що виступають за захист життя. Александра Ліндер, директорка BVL, зауважила, що «людська конституційна держава може існувати лише з людською гідністю, яку кожна людина безумовно має від зачаття до смерті».

Організатори висунули кілька вимог щодо «більшого захисту життя». Вони закликали «припинити евтаназію та самогубства»; зупинити сурогатне материнство, бо «жінки це не машини для виношування дітей, а діти це не товар»; і припинити «передімплантаційну генетичну діагностику і пренатальний аналіз крові»: прийняття починається до пологів.

Крім того, вони просили забезпечити «захист права на життя з моменту зачаття, бо кожна дитина має однакову цінність; збереження закону про захист ембріонів, які є повноцінними людьми; щодо етичних вакцин: не використовувати клітини абортованих дітей у виробництві вакцин; і право вагітних на отримання допомоги, захисту та інформації».

Сінгхаммер: «Захист ненароджених пов’язаний з примиренням і миром»

Колишній віцепрезидент Бундестагу Йоганнес Сінгхаммер брав участь у марші. Він подякував усім учасникам маршу «за те, що вони відкрито і публічно відстоювали право на життя всіх людей».

Читайте також: Президент Польщі долучився до ювілейного маршу за сімейні цінності

«Захист людського життя є також частиною захисту навколишнього середовища. Це не залежить від того, народжене це життя чи ненароджене. Захист ненародженого людського життя не має нічого спільного з ненавистю та агітацією, а пов’язаний з примиренням в ім’я творіння та миру»,  сказав християнський демократ.

Протягом усього маршу відбувалися музичні виступи групи OutbreakBand та незрячої співачки Бернарди Брунович, а також презентація фільму «Незаплановано» та свідчення різних людей.

Контрдемонстрації

У час проведення «Маршу за життя» проводилося кілька контрдемонстрацій, включаючи неанонсовані мітинги, в ході яких були спроби зірвати демонстрацію за життя.

Радикальні активісти, які виступають за вибір кожної людини, вигукували кілька лозунгів і мали плакати проти пропагування життя, деякі з них були з образливим змістом. За даними поліції, протести в основному мали мирний характер.

Привітання від релігійних та політичних лідерів

Марш закінчився невеликим богослужінням. Римо-католицький архиєпископ Берліна Хайнер Кох зауважив, що «захист життя це не питання моралі чи етики. Швидше за все, це питання благодаті».

Головуючий Німецького євангельського альянсу Екхарт Веттер і голова Німецької єпископської конференції Георг Бетцинг також привітали учасників маршу.

Інші діячі політики та церкви також надіслали письмові привітання. Філіп Амтор (Християнський демократичний союз) закликав до рішучих дій, які «орієнтовані на цінності та життєствердний образ суспільства. Закон дає державі чіткий мандат щодо захисту життя. Основний закон не є конституцією смерті».

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Європа та світ