Мегацерква в США вперше за 7 місяців карантину відкрилася для богослужінь
Християнський світ
21.10.2020
Церква Лейквуд в Техасі вперше відкрила двері для недільного богослужіння з тих пір, як в березні почалися обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Пастор Джоел Остін розповів про вирішення проблем більш ніж 4000 осіб, які змогли нарешті відвідати богослужіння.

«Приблизно місяць тому я відчув, що Бог вклав мені думку, що пора повертатися», сказав пастор х’юстонської мегацеркви, яка провела служіння у приміщенні, заповненому на 25%.

Присутні були зобов’язані носити маски весь час і дотримуватися соціального дистанціювання.

«Ми ніколи не закривалися; будівля була закрита, але я можу сказати вам, що в останні місяці у нас було найбільше поширення служіння за всі 60 років, сказав пастор відвідувачам церкви, розповівши, що 12 мільйонів людей дивилися служіння онлайн у великодні вихідні. Бог воскресив Лейквуд на цей час. Агов, коли світові потрібна надія більше, ніж зараз?»

Закликаючи усіх присутніх вірити, а не сумніватися, він підкреслив: «Бог завів нас так далеко… Він буде і далі захищати вас, давати вам мудрість… Давайте подивимося, як Бог робить те, чим Він прославився, закриваючи пащі левів, розділивши Червоне море і провівши нас через пандемію».

Читайте також: В Азербайджані й Вірменії християни активно надають соціальну допомогу постраждалим внаслідок бойових дії

З самого початку пандемії церква Лейквуд вела богослужіння онлайн. Остін сказав парафіянам, що під час пандемії було важко проповідувати в порожньому залі. Останній раз церква проводила богослужіння «офлайн» в березні.

Після служби Остін сказав, що не хоче змушувати людей приходити, бо деяким, особливо літнім, все ж потрібно бути обережними.

«Мені було так приємно пройти по будівлі і побачити всіх людей, що прийшли. Немає нічого кращого будівлі, наповненої людьми, які сповнені віри. Це було приголомшливо, це було емоційно. Я не міг бачити їхні обличчя, але відчував тепло, хвилювання, оплески, людей, які бажають поклонятися…» сказав він.

Він додав, що це було схоже на зустріч з членом сім’ї після довгої розлуки.

Перед повторним відкриттям церква оголосила в заяві: «Протягом останніх шести місяців ми консультувалися з медичними експертами тут, в Х’юстоні, і дотримуємося рекомендацій, встановлених губернатором Техасу і мером Х’юстона. Ми вважаємо, що зараз відповідний час, щоб почати відкривати церкву для особистих богослужінь».

За даними Barna Group, більше половини пасторів відновили особисті богослужіння, багато з дотриманням запобіжних заходів. Деякі мегацеркви вирішили залишитися закритими під час пандемії, в тому числі церква Норт-Пойнт в Джорджії, церква Седлбек в Каліфорнії і Поттер хауз у Техасі.

Джерело: svitogliad.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини