«Ми були готові застосувати газ». Шериф Смітфілда розповів, як одна молитва запобігла заворушенням у місті
11.06.2020
Поліцейські Смітфілда готувалися дати відсіч протестуючим і запланованому нападу на торговий центр, коли з натовпу вийшов хлопець і однієї молитвою запобіг заворушення. «Ми були готові застосувати газ, — згадує шериф. — але ця молитва за мить очистила вулицю»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Недільний протестний марш у Смітфілді (Північна Кароліна, США) закінчився зовсім не так, як очікували влада і поліцейські. На тлі подій в інших містах, де відбувалися зіткнення з поліцією і розграбування магазинів, події в Смітфілді пішли зовсім за іншим сценарієм. Шериф Стів Біззел вважає це результатом прямого втручання Бога.

Коли протестуючі підійшли до будівлі міського суду, до них вийшли шериф, начальник поліції Кіт Пауелл, член міської ради Марлон Лі і мер Енді Мур.

Представники влади привітали присутніх: «Ласкаво просимо в Смітфілд. Ласкаво просимо в округ Джонстон. Ми розуміємо, чому ви тут і згідні з тим, чому ви тут. Ми хочемо, щоб ваш голос був почутий, але давайте зробимо це мирно», розповів шериф Біззелл.

До цього моменту у шерифа була інформація про те, що готуються напади і пограбування: «Ми отримували телефонні дзвінки та електронні листи про те, що серед протестуючих була група людей, які планують напасти на торговий центр», — сказав Біззелл.

Після цього протестувальники пішли маршем вулицями, і все проходило відносно мирно. Але до моменту завершення ходи стало зрозуміло, що люди не збираються розходитися.

Читайте також: Офіцери поліції США омили ноги чорношкірим вірянам у рамках молитовної ходи єдності (ВІДЕО)

«Ми дали їм якийсь час, розповів шериф Біззелл. але потім ми оголосили: "Хлопці, ви повинні піти з дороги. Це небезпечно для вас і перешкоджає руху автомобілів"».

Але люди не поспішали розходитися. Тоді ми сказали протестувальникам, що, якщо вони не підуть, нам доведеться застосувати сльозогінний газ. У повітрі зростала напруга, як раптом у натовпі з'явився темношкірий хлопець і голосно сказав: "Ей, я хочу помолитися за всіх вас".

Те, як події почали розгортатися далі, стало великою несподіванкою для всіх.

«На прохання цього чоловіка поліцейські і протестувальники взялися за руки, а він став молитися за них, розповів Біззелл. Після цього він так само голосно попросив всіх залишити вулицю, і всі пішли. Просто якась мить і перед вами порожня вулиця!»

Шериф подякував хлопцеві, припускаючи, що він був пастором, але той відповів: «Я не пастор, я людина, яка була послана сюди, щоб помолитися за цих людей».

Шериф Біззел, згадуючи, як все завершилося, розповів, що напоготові стояли броньована техніка і 107 правоохоронців, готових стримувати натиск натовпу, магазини спеціально закрилися завчасно, а поліцейські стояли біля кожного входу в торговий центр, чекаючи нападу: «Цього вечора все закінчилося щасливо. Всі пішли додому в безпеці. Це було просто благословення, що все закінчилося так мирно».

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами inlight.news

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!