Як перемагати у війні. У Житомирській міській раді пройшов незвичайний молитовний сніданок
Національні молитовні сніданки
04.02.2022
1 лютого у Житомирській міській раді відбувся черговий молитовний сніданок

Зустріч на тему «Як перемагати у війні» провів Олександр Дехтяренко, єпископ Центру Об’єднання Християнських Євангельських Церков України.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини!

Протидія військовій агресії надзвичайно важлива й актуальна тема не тільки в Україні. Так, Папа Римський Франциск закликав християн усього світу провести 26 січня цього року акцію в молитві за мир в Україні. Наша країна зараз у центрі геополітичних сил, про Україну говорять у всьому світі. Про це пише slovoproslovo.info.

Присутні прочитали Об’явлення 12:7-13. Цей уривок описує першу війну, що відбулася в створеному світі. Вона закінчилась тим, що диявола було скинуто з небес. За словами Христа, сатана прийшов, щоб вкрасти, вбити та знищити. Втілення цих намірів ми бачимо, зокрема, у безперервних війнах.

Наступна біблійна історія, яка викладена у книзі Вихід 17:8-13, показує умови перемоги над ворогом. Народ воював, а в цей час Мойсей молився на горі, піднявши руки вгору. Коли він втомився, Хур і Аарон підтримували його руки. Ця молитва вирішила хід битви на благо народу Божого. І сьогоднішня ситуація може зміниться за молитвами церкви.

Присутні на молитовному сніданку військові капелани зауважили щодо необхідності обох складових – це молитва та мужнє протистояння зі зброєю в руках. Це гарантія перемоги нашої армії.

Військові капелани, які також були на молитовному сніданку відзначили необхідність обох складових – молитви та мужнього протистояння зі зброєю в руках. Це запорука перемоги нашої армії.

Читайте також: Як змінювалась релігійність українців з 2000 року. Короткий переказ великого дослідження Центру Разумкова

І з книги Даниїла 10:12-13, 20 взяли такі уроки. У духовному світі відбувається протистояння. Багато що залежить від нашої безперервної молитви. Лише після трьох тижнів молитви Даниїл отримав відповідь, попри те, що був почутий Богом у перший день.

Йде духовна війна – як на особистому, так і на державному рівні. Отже, Бог почув нас із самого початку. Але коли людина закінчує молитися, боротьба з нашого боку також закінчується.

Інший принцип перемоги взятий із книги 2-а Хронік 20:20-24. Іноді армії недостатньо, щоб протистояти нападу. У прочитаному тексті три величезні армії об’єдналися, щоб завоювати Єрусалим. Але Божий народ знав, що, згідно зі Святим Письмом, Бог пробуває на хвалах (Псалом 21:4). Тому, коли хвалять і дякують Богу, ангели починають допомагати, а демони тікають.

Христос каже, що дає християнам певну силу перемагати в духовному світі. Наша зброя — молитви, піст, хвала Богу та славослів’я. Це принципи постійної перемоги як на особистому, так і на державному рівні.

Олександр Дехтяренко також нагадав про важливість молитви за можновладців. Наприклад, коли моляться за президента, ангели будуть сприяти його правильним рішенням і дії. І навпаки, наші прокльони дозволяють дияволам виконувати свою брудну роботу через президента.

Тому будьмо мудрими, покладаючи надію на правильні й постійні молитви. Кожен з нас може бути воїном Божим, здобуваючи перемогу! Практикуючи почуте, присутні на молитовному сніданку наприкінці разом помолилися за наших воїнів та за Україну.

Джерело: slovoproslovo.info

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Національні молитовні сніданкиХристиянський світСуспільство