МОЗ готове сприяти капеланському служінню в медичних закладах
Добрі справи
26.01.2021
Учасники робочої зустрічі в МОЗ окреслили дорожню карту подальших спільних кроків релігійних організацій та міністерства на шляху до повноцінного впровадження капеланства у сфері охорони здоров’я

Зустріч відбулася 25 січня року за участі Заступника Міністра охорони здоров’я України Ірини Микичак та представників Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

По це повідомляє Інститут релігійної свободи.

Під час обговорення теми медичного капеланства присутні звернули увагу на зарубіжний та вітчизняний досвід служіння священників-капеланів у лікарнях та інших медичних закладах.

Сергій Убогов, доктор фармацевтичних наук, голова Громадської ради при МОЗ з питань співпраці з ВРЦіРО, коментує: «Україна має побудувати власну модель капеланства, яка би відповідала національним особливостям функціонування системи охорони здоров’я. Ми вдячні, що під час сьогоднішньої зустрічі керівництво МОЗ проявило щиру розуміння і підтримку, конструктивність та високопрофесійний підхід до цієї справи».

Читайте також: З квітня держава буде оплачувати "хімію" та іншу терапію після лікування раку

Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо активізації діяльності та більшої взаємодії Громадської ради та МОЗ, нормативно-правового забезпечення впровадження капеланства у медичній сфері, підготовки капеланських кадрів для потреб охорони здоров’я України, ролі релігійних організацій у вирішенні проблеми подолання пандемії COVID-19.

Нагадаємо, що спеціалізована Громадська ради з питань співпраці з Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій функціонує при МОЗ України з 2009 року на підставі Угоди про співробітництво між ВРЦіРО та МОЗ, підписаної у грудні 2008 року.

Джерело: irs.in.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Добрі справи
Останні новини
Останні новини