В Україні вперше відбувся музичний онлайн-фестиваль Адвентистської церкви
10.07.2020
Уперше в Україні відбувся Всеукраїнський онлайн-фестиваль, який проходив 4-5 липня і був організований музичним відділом Адвентистської церкви в Україні за підтримки телеканалу «Надія»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Девізом цього заходу став біблійний вірш із книги Псалмів: «Дякуйте Богові, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!» (Пс.118:1).

Метою заходу було знайти нові методи прославлення Бога та вираження вдячності Йому, нові підходи благовістя, та об'єднати зусилля музикантів з усіх куточків країни.

Ідея провести такий фестиваль прийшла під час карантину, коли люди мали достатньо часу, щоб проводити його біля мобільних пристроїв та серця були більш відкриті для слухання духовного співу. Тож, обговоривши ідею з командою «Advent Music Ua» та керівниками музичного служіння по регіонах, мобілізувавши сили, почали підготовку, яка тривала впродовж двох місяців. Оскільки цей захід проводився вперше, дуже багато часу витратили на вивчення технічних питань та виявилось, що два місяці це невеликий період для підготовки подібного фестивалю. Розподілили участь між регіонами та визначили номінації: «карантинний» хор або гурт, інструментальне виконання, сольне виконання, авторська пісня, сімейне виконання.

Неможливо навіть описати та підрахувати учасників заходу та витрачені сили, так як у підготовці кожного відео працювала ціла команда виконавці, звукорежисери, відеомонтажери та художні керівники. Було докладено чимало зусиль і старань, щоб підготувати записані відео для трансляції. І попри всі перешкоди та негаразди, з Божою допомогою опанували 54 композиції.

Читайте також: Більше 100 церков об’єднались, щоб виконати пісню «Благословення» для Нью-Йорка

Фестиваль складався з двох частин: сімейно-дитячого репертуару та загальної музичної програми. Це неповторні виконання гуртів та хорових колективів, ансамблів та солістів. Та найбільше порадували глядачів дитячі виступи, які були підготовлені з великою любов'ю! Слава Богу за наших діток та подяка батькам і художнім керівникам за вкладені ресурси. Це майбутнє нашої країни та церкви.

Тож, від самого початку фестивалю і до його завершення ми відчували керівництво Боже та Його присутність навіть у дрібницях. Відгук глядачів був для ведучих та організаторів заходу хорошою підтримкою, коли сім'ї та громади об'єдналися у переглядах і писали свої коментарі. Дух Святий супроводжував нас на кожному кроці.

Завдяки цьому заходу ми відкрили багато нових талантів, можливостей і вмінь, та навчилися славити Бога у незвичному для нас форматі.

Тож нехай люблячий Господь рясно благословить усіх учасників заходу, щоб ми й надалі могли зростати та прославляти Його Ім'я достойною хвалою!

Переглянути програму дводенного фестивалю можна за посиланнями:

1 день

2 день

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Олена Носова, керівник музичного служіння Адвентистської церкви в Україні

Джерело: adventist.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Останні новини
Останні новини