На Рівненщині встановили білборди проти Стамбульської конвенції
08.07.2020
Два білборди із закликом не ратифіковувати Стамбульську конвенцію встановили сьогодні в Острозі, що на Рівненщині. Конструкції розміщені на центральній трасі, яка прямує в бік обласного центру

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

З ініціативою щодо розміщення відповідних закликів на зовнішніх рекламних носіях виступила Острозька рада християнських церков. Власник надав білборд безкоштовно, як свій внесок в утвердження і захист традиційної вітчизняної сім’ї.

Професор Василь Жуковський, голова громадської організації «Всеукраїнська асоціація педагогів і психологів з духовно-морального виховання», проживає і працює в Острозі, пояснює: «Стамбульська конвенція — це формальний міжнародний документ, який не вирішує проблеми української родини, як не вирішив цієї проблеми в низці країн, де був ратифікований. Але натомість унормує гендерну концепцію та впроваджує ЛГБТ-ідеологію у національне законодавство. Це шкідливий документ для України, бо проблему сімейного насильства має вирішувати кожна конкретна родина, спільнота і власна держава, а не імпортовані сумнівні міжнародні документи».

Читайте також: Сьогодні до Дня Родини відбувається Національний телемарафон “Міцна родина - сильна Україна!”

1) Ми виступаємо проти насилля взагалі та насильства стосовно жінок і домашнього насильства.

2)  В Україні в 2017 році прийнято закони про запобігання домашньому насильству, які створили більш досконале законодавче поле, ніж ті норми, що пропонує конвенція, тому в її ратифікації немає необхідності. («Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами»  (реєст. номер № 4952) та  «Про запобігання та протидію домашньому насильству» (реєст. номер № 5294).

3)   Кожна держава, яка підписала міжнародний договір має суверенне право не ратифікувати, але при цьому виконувати ключові норми через призму законодавства.

Наприклад, США, які вважаються найбільшою демократією в світі, часто підписували, але не ратифікували ключові міжнародні угоди (Кіотський протокол до Рамкової конвенції зі зміни клімату, Конвенцію ООН з морського права тощо), що не заважало їм запроваджувати ефективний механізм регулювання тих чи інших відносин на рівні національного права.

Варто зазначити, що 10 країн – членів Ради Європи – підписали, але не ратифікували Стамбульську конвенцію (серед них такі держави як Велика Британія, Болгарія, Угорщина, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Республіка Молдова, Чеська Республіка, Словаччина).

3) Стамбульська конвенція вводить та зобов’язує використовувати визначення поняття “гендер” та похідні від нього.

На відміну від загального уявлення про гендерну рівність (чи заборону гендерної дискримінації) як рівність виключно між чоловіком та жінкою (чи заборону дискримінації на підставі статі) в різних сферах суспільного життя, відображеного, зокрема, в Законі України “Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків”, Стамбульська конвенція впроваджує інше розуміння поняття “гендер”  (стаття 3) та проводить чітку різницю між поняттями стать та “гендер”  (пункт 3 статті 4). Фактично, Стамбульська конвенція словом «гендер» замінює визначення статі, але наділяє його новою суттю, зокрема, тим, що це «соціально закріплені ролі».  

4) Стамбульська конвенція забороняє робити застереження до тих  положень договору, які прямо суперечать основам публічного порядку в Україні, які стосуються введення понять «гендер», «сексуальна орієнтація» та похідних від них, а також включенням до тексту Конвенції сумнівного зобов’язання держав щодо викорінювання уявлень про стереотипні ролі чоловіків та жінок.

5) Ратифікація конвенції надає на невиправданих підставах додаткових переваг ЛГБТ-спільноті, що матиме наслідком непропорційне обмеження та порушення прав і свобод інших осіб

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами vsirazom.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини