Мінмолодьспорту: В Україні запускають Національну волонтерську платформу
Молоде життя
02.03.2021
Відтепер можна більше часу присвячувати допомозі, а менше витрачати на пошук волонтерів та волонтерських можливостей. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні й Українська волонтерська служба спільно з Міністерством молоді та спорту закликає заходити на Національну волонтерську платформу. На новоствореному онлайн-порталі неурядові організації уже можуть додавати волонтерські можливості, а кожен охочий — шукати волонтерство у своєму місті.

Створення Волонтерської платформи стало можливим завдяки плідній співпраці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Української волонтерської служби та компанії SoftServe за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на kmu.gov.ua.

«Я вважаю, що волонтерство надихає. Саме тому ми намагаємося показати молоді, що участь у волонтерській діяльності не тільки допомагає відчути свою роль у розвитку країни, а й надає змогу отримати задоволення від допомоги іншим. Створення Волонтерської платформи — гарна нагода знайти однодумців з різних куточків нашої країни та налагодити партнерські стосунки для реалізації спільних проектів», — зазначає Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Проект покликаний поширювати культуру волонтерства в Україні задля розвитку громадянського суспільства. Волонтерська платформа є містком між неприбутковими організаціями, активістами та молоддю.

«Понад три роки ми розвиваємо волонтерський рух в Україні. Щомісяця до нас звертаються понад 100 громадських організацій з малих та великих міст із проханням знайти волонтерів для екологічних, соціальних та освітніх проектів. Всеукраїнський портал з волонтерськими можливостями дозволить однодумцям знаходити один одного та організації, до яких можна долучитися», — зазначає керівниця Української волонтерської служби Анна Бондаренко.

Місія Волонтерської платформи — познайомити українську молодь з можливостями, які відкриває волонтерство, та стати провідником у світі добрих справ. На платформі громадські організації можуть публікувати анонси волонтерських проектів, а волонтери — переглядати можливості свого регіону та обирати найцікавіші ініціативи.

Читайте також: «Спортивне служіння. Як бігти, щоб перемогти?»: відбудеться черговий прямий ефір

«Молоді люди, які займаються волонтерством в Україні, надихають нас своєю самовідданістю та ентузіазмом. Вони сповнені ідеями, пропонують рішення й інновації та втілюють їх у своїх громадах. Ми раді разом з партнерами створити платформу, що просуває можливості для молодих волонтерів, а також підтримує ініціативну молодь, яка активно діє та показує, що зміни можливі», — зазначила Лотта Сильвандер, Голова офісу ЮНІСЕФ в Україні.

Сайт розроблений так, щоб і волонтери, і представники організацій у декілька кліків знайшли чи оприлюднили волонтерську можливість за дванадцятьма категоріями: від допомоги тваринам до онлайн-волонтерства.

«У SoftServe, де культура відкритості та взаємодопомоги є високорозвиненою, ми добре усвідомлюємо силу волонтерства. Люди, об’єднані спільною візією, цінностями і метою, здатні творити дива. Тому технічно втілити таку потужну ідею у життя для нас було надзвичайно важливо. Одним з напрямків корпоративної соціальної відповідальності SoftServe є підтримка спільнот через реалізацію технічних проектів, які ми втілюємо як на  Pro Bono засадах, так і завдяки волонтерам SoftServe», — розповідає співзасновник та Голова Ради директорів SoftServe Ярослав Любінець.

Відкрити світ волонтерства можна уже зараз — сотні волонтерських можливостей та однодумців чекають на сайті https://platforma.volunteer.country/. Платформа також доступна за українським посиланням: волонтерство.укр.

Джерело: kmu.gov.ua

Фото

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Молоде життя
Останні новини
Останні новини