Після року вуличних протестів народ країни Малаві обрав Президентом єпископа-протестанта
03.07.2020
Як повідомила Малавійська виборча комісія 27 червня, Лазарус Чаквера, колишній єпископ Церков Асамблей Божих, однієї з найбільших християнських деномінацій в країні, переміг на виборах з 58% голосів

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Він переміг діючого президента Петра Мутарика, який посів друге місце з 1,7 мільйонами голосів. Явка виборців становила 65%.

Країна розділена після 13 місяців запеклих вуличних протестів проти результатів виборів, які відбулися у травні 2019 року та були скасовані судами.

"Я приймаю цей заклик служити вам, бо це мій обов’язок перед Богом", сказав Лазарус Чаквера.

Читайте також: Вибори президента Польщі: лідирує Анджей Дуда, який об'явив війну ЛГБТ-ідеології та Стамбульській конвенції

Після своєї перемоги президент Чаквера розповів про мрію, "яка нас пов'язує у прагненні жити в спільному добробуті, а не просто в свободі".

Однак "настав час, щоб ми вийшли за рамки мрії. Усі ми повинні прокинутися, щоб втілити свою мрію в реальність", додав він.

"Я зобов'язуюся добре керувати Малаві, тому що це найвірогідніша відплата країні, яка давно лежить в руїнах, пронизана вибоями жадібності та корупції. І, приймаючи цю обіцянку, я приймаю цей заклик служити вам з радістю і побожним страхом, бо це мій обов’язок перед Богом і всіма вами", сказав він.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: christiannews.net

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини