Населення України скоротиться до 22 мільйонів, поповнять мігранти – НАН
Загрози та виклики
03.12.2021
Інститут демографії та соціальних досліджень Національної академії наук прогнозує, що до кінця століття населення України скоротиться до 22 мільйонів, і вирішувати цю проблему доведеться за рахунок мігрантів

На скорочення українського населення впливає і пандемія

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомив заступник директора інституту Олександр Гладун в інтерв'ю ICTV, пише pravda.com.ua.

Пряма мова: "За нашими прогнозами, до кінця ХХІ століття населення України скоротиться до 22 мільйонів. І ми поки що не бачимо шляхів зупинення цього процесу. Він притаманний більшості країн Європи, які вирішують проблему за рахунок мігрантів. Скоріш за все, так буде й у нас".

За його словами, Україна цікавитиме мігрантів з азійських країн, Кавказу, колишніх республік Радянського Союзу. І за рахунок цього, можливо, вдасться стабілізувати чисельність населення. Наразі немає передумов, аби зробити це за рахунок природного чинника.

Читайте також: Найбільш вірогідний час ескалації з боку Росії – в січні, Україна дасть відсіч

Крім того, каже науковець, на скорочення українського населення впливає і пандемія. У структурі причин смерті COVID-19 посідає третє місце після серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Гладун розповів також, що українське суспільство стрімко старіє, тому що у нас вища, ніж в Європі, смертність і нижча народжуваність. Більшість опитаних українців стверджують, що не можуть дозволити собі мати двох і більше дітей через економічні причини – низьку заробітну платню, відсутність власного житла і нерозвинену соціальну інфраструктуру.

За прогнозом ООН, населення України може скоротитися до 35 мільйонів до 2050 року, адже близько третини українців помирають у віці до 65 років.

Джерело: pravda.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Загрози та викликиСуспільство Аналітика
Останні новини
Останні новини