ООН ухвалила суперечливу резолюцію, яка називає Храмову гору лише мусульманською назвою
Європа та світ
03.12.2021
Організація Об’єднаних Націй ухвалила суперечливу резолюцію, яка критикує Ізраїль і називає Храмову гору лише мусульманським ім’ям Харам аш-Шаріф

Резолюція була прийнята легко, хоча Ізраїль, Сполучені Штати, Канада та Австралія виступили проти.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Храмова гора − це місце Першого Храму, побудованого Соломоном і зруйнованого вавилонянами, і Другого Храму, зруйнованого римлянами. Саме цей Другий Храм відвідав Ісус. Стіна Плачу, де євреї моляться, є частиною Храмової гори. Храмова гора також вважається святою в ісламі, пише slovoproslovo.info.

У  резолюції йдеться, що «будь-які дії Ізраїлю, окупаційної держави, щоб нав’язати свої закони, юрисдикцію та управління священним містом Єрусалим, є незаконними». Важливо, що резолюція не містить фрази «Храмова гора», а натомість посилається на неї як Харам аш-Шаріф – мусульманський термін для цього місця.

Резолюція закликає «зберігати незмінний історичний статус-кво в Харам аш-Шаріфі», хоча сам цей термін Ізраїль розглядав як зміну динаміки.

Читайте також: Рада Церков оприлюднила заяву про загрози ратифікації Стамбульської конвенції

«Посилаючись на найсвятіше місце в юдаїзмі, Храмову гору, лише під його мусульманською назвою, сама резолюція змінює статус-кво, − сказав посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан. − Лицемірство цих резолюцій є справді обурливим».

Посол США Річард Ердман також розкритикував це формулювання, сказавши, що він «серйозно занепокоєний» термінологією, і що ООН мала використовувати мову, яку вона використовувала в минулому: «Харам аш-Шаріф/Храмова гора», яку він назвав «узгодженою термінологією, яка визнає спільну та різноманітну історію святого місця».

«Відсутність цієї інклюзивної термінології викликає справжнє і щире занепокоєння, – сказав Ердман. – Це морально, історично та політично неправильно для членів цього органу підтримувати мову, яка заперечує зв’язки як євреїв, так і мусульман з Храмовою горою та Харам аш-Шарифом».

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

Європа та світ