У Рівному відбулася конференція на тему «Пасторське служіння в умовах війни»
Все для церков
04.05.2022
Як пасторові за час війни не перетворитися на соціального працівника? Чи може християнин служити у війську? Чи може церква жертвувати кошти на війну? Ці та інші питання пасторського служіння під час війни розглянули на конференції у Рівному, що відбулася 30 квітня у приміщенні церкви «Відродження». Навколо вирішення гострих питань зібралося понад 100 пасторів Рівненської області.

Про це повідомляє baptyst.com

Основним промовцем заходу був голова Всеукраїнського союзу церков ЄХБ Валерій Антонюк. Служитель висвітлив тему пресвітерського служіння і його відповідальностей у воєнний час.

Йшлося про те, що пастор у воєнний час повинен бути «пластичним» у розумінні та прийнятті рішень, має швидко і блискавично реагувати на ситуацію, повинен мати м’яке серце і тверді переконання, сфокусовані на правильній цілі.

«Війна – це не Божий задум, а Боже допущення в житті церкви і країни. Кожен служитель – пресвітер, диякон, місіонер — є пророком і будь-яке служіння, яке маємо, слід звершувати у дусі пророцтва. Це означає, що служителі передбачають події і розшифровують їх на підставі Святого Писання та передають волю Божу для людей, які переживають те чи інше», – зауважив Валерій Антонюк.

Також Він наголосив на тому, що Пастору церкви слід вчасно реагувати на виклики війни і готувати Божий народ до таких подій. Завдяки цьому люди стають підготовленими до нових викликів. Пастор не може бути невігласом, навпаки, він має розуміти час, оцінювати небезпеки, виклики і перспективи, бути «тверезим у вірі» у часи протистояння.

«Вплив церкви на суспільні процеси у воєнні часи є визначальним. Ми як служителі і церква маємо впливати на свою місцевість. Служителі церкви впливають на політичні і суспільні процеси в країні і розуміють ці процеси краще від політиків і людей, які при владі», – каже пастор.

Все для церков