У Сумах обговорили перспективи розвитку медичного капеланства
Добрі справи
17.06.2021
У місті Суми відбулася зустріч щодо розвитку медичного капеланства в регіоні, яка об’єднала представників десяти конфесій та релігійних організацій, а також медичних працівників

Впровадження Інституту капеланства в охороні здоров’я – важливий крок до побудови сучасного цивілізованого суспільства. Тільки послідовні дії, напрацювання власного досвіду та здобуття знань дадуть можливість розвинути медичне капеланство в Україні.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Директор КНП Сумської обласної ради «Обласний клінічний медичний центр соціально небезпечних захворювань» (на базі якого і відбувалася зустріч) священник Тарас Злиденний презентував комплексне бачення розвитку душпастирського служіння в Сумській області.

До зустрічі за допомогою онлайн-зв’язку долучилися Президент ГО “Асоціація капеланів в охороні здоров’я” Сергій Убогов та отець Андрій Нагірняк, які розповіли про Інститут капеланства у сфері охорони здоров’я.

Читайте також: У Верховній Раді відбулася ранкова молитва: обговорювали "Отче наш"

Окрім вище зазначеного, учасники спільно працювали над розробкою дорожньої карти дій у сфері медичного капеланства регіону, а також обговорили перспективи створення осередку медичного капеланства в Сумах.

Ініціювали та організували зустріч в Сумах ГО “ЕЛЕОС-Україна” (Синодальне управління соціального служіння ПЦУ) та в.о. голови Синодального управління медичного капеланства Православної Церкви України капелан Сергій Дмитрієв.

Команда проєкту активно залучає до процесу впровадження душпастирської опіки в медичних закладах якомога більше зацікавлених людей.

Джерело: eleos.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут. 

Добрі справиВсе для церков
Останні новини
Останні новини