Опублікована Петиція про заборону сурогатного материнства
28.05.2020
На сайті Президента України опубліковано Петицію про заборону сурогатного материнства в Україні

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

На офіційному сайті Президента України 18 травня була оприлюднена Петиція про заборону сурогатного материнства в Україні. Ініціатором оприлюднення Петиції виступає адвокат Сергій Гула. Головною вимогою є прохання до Президента України визнати торгівлю дітьми сучасною формою рабства та внести зміни в сучасне законодавство України щодо заборони сурогатного материнства.

Підписати ПЕТИЦІЮ.

У документі згадується про відеозапис, в якому показуються, що новонароджені діти лежать в сучасних інкубаторах і розглядаються як товар без покупця. Безумовно, організатори такого бізнесу продемонстрували свою зневагу до людської особистості, її гідності. У тексті петиції зазначається: «На жаль, наша держава є світовим центром сурогатного материнства, тоді як увесь цивілізований світ засуджує це явище як морально недопустиме, як сучасну форму рабства».

Читайте також: Уповноважений президента з прав дитини порівняв сурогатне материнство з рабством

Слід зауважити, що 5 квітня 2011 р. Європейський Парламент засудив практику сурогатного материнства, не розрізняючи його «альтруїстичного» та «комерційного» аспектів. Європарламент ухвалив резолюцію, в якій просить «держави-члени визнати серйозну проблему сурогатства, яка являє собою експлуатацію жіночого організму та репродуктивних органів».

Більше того, практика сурогатного материнства порушує низку міжнародних актів, зокрема: Хартію основоположних прав Європейського Союзу ст. 1 і 3, (2000), Конвенцію про права дитини ст. 7 і 3 (1989), Протокол щодо торгівлі дітьми ст. 2 (2000), Конвенцію щодо ліквідації всіх форм дискримінації жінок ст. 6 (1979), Про усиновлення дітей ст. 4с (3) (1967 та 1993), Про торгівлю людьми ст. 4; (2005), Права людини та біомедицина ст. 21 (1997).

Автор Петиції Сергій Гула коментує: «Варто розуміти, що діти не товар. Їх не можна продавати чи купляти. Тому Президенту України слід невідкладно подати до Верховної Ради України законопроект про внесення змін в чинне законодавство України щодо заборони сурогатного материнства в Україні. А громадянам — підписувати Петицію. Продовжуємо боротися за правду!».

Запрошуємо всіх підписати ПЕТИЦІЮ.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: vsirazom.ua

Фото

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини