Під Краматорськом на Донеччині масштабна лісова пожежа — міський голова
Суспільство
28.09.2020
Неподалік Краматорська на Донеччині під вечір 27 вересня загорівся ліс. Вогонь гасять рятувальники, про загрозу населеному пункту поки не повідомляють

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про пожежу повідомив міський голова Краматорська Андрій Панков, пише hromadske.ua.

Він зазначив, що загорівся ліс на Васильківській Пустоші. Зараз на місці працюють 4 одиниці рятувальної техніки з Краматорська. Також залучили рятувальників з Дружківки, на підході ще одна машина з Костянтинівки.

Наразі вирішують, чи залучати до ліквідації пожежі місцеві резерви.

Панков уточнив, що причину загоряння поки не встановили, але «все більше свідчень того, що цьому могло послужити недбале поводження з вогнем».

Мер також не каже, чи є загроза поширення вогню на місто. У ДСНС про пожежу поки не повідомляли.

Читайте також: Азербайджан повідомив про понад 550 убитих вірменських військових

Зазначимо, у Краматорську нині розташована Донецька облдержадміністрація. У місті живуть понад 150 тисяч людей.

Лісові пожежі на Донбасі

6 липня поблизу села Осколонівка на території Боровського лісництва на близько 50 гектарах. Проте 7 липня через пориви вітру загорілися ліси у Новоайдарському районі Луганщини на площі приблизно 90 гектарів. 5 людей загинули унаслідок пожежі. Повністю пожежу загасили 13 липня.

2 вересня на Луганщині зафіксували 24 осередки загоряння сухої трави на площі 1200 га. Під час гасіння пожеж загинув один військовий, а ще двоє — отримали опіки різного ступеню важкості. Крім цього, під час гасіння пожежі вогонь відрізав від основного підрозділу двох військових. Вони почали обходити осередок вогню через «сіру зону», але підірвалися на мінному полі, обоє загинули. Зачепили пожежі і Донеччину.

Серед головних версій пожеж — «людський фактор», тобто підпал.

Всеукраїнський Собор закликає всіх об’єднатися у спільній молитві про Божий захист, та молити про дощ, який допоможе пожежникам ліквідувати пожежу.

За матеріалами hromadske.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Суспільство
Останні новини
Останні новини