Польща і Угорщина домоглися вилучення фрази "гендерна рівність" з рішення лідерів Євросоюзу — Reuters
Загрози та виклики
07.05.2021
Польща та Угорщина наполягли на вилученні фрази "гендерна рівність" з проєкту декларації, яку ЄС повинен опублікувати в п’ятницю за підсумками саміту лідерів блоку

Обидві країни виступили проти згадки "гендерної рівності" в проєкті документу, підготовленому для обговорення лідерами Євросоюзу, які зустрічаються в португальському місті Порту в п'ятницю і суботу.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомляє pravda.com.ua, про це пише агентство Reuters, як ознайомилось з документами та поспілкувалося з дипломатами на умовах анонімності. 

У той час як у більш ранній версії проєкту згадано, що ЄС буде сприяти гендерній рівності", в пізнішій версії ця фраза відсутня. У документі йдеться: "Ми будемо збільшувати зусилля по боротьбі з дискримінацією і активно працювати над скороченням гендерного розриву... і промоції рівності". 

Дипломати ЄС заявили агентству, що Варшава і Будапешт шукали "більш вільної" мови для заяви. 

На прохання прокоментувати це питання представник польської сторони зазначив, що "Польща завжди підкреслює, наскільки важливою є правова ясність".

"У Договорі про Європейський Союз дуже чітко йдеться не про гендерну рівність, а про рівність між жінками і чоловіками", — сказав він.

Читайте також: В Уганді заборонили жертвоприношення людей. За нього аратимуть смертною карою

На саміті в Порту лідери ЄС обговорять зобов'язання щодо всебічного відновлення Євросоюзу після рекордної рецесії блоку, спровокованої пандемією коронавірусу.

Правляча польська націоналістична партія "Право і справедливість" (PiS) та її союзник, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, послідовно відстоюють сімейні цінності та послідовно займають жорстку позицію щодо гендерної ідеології, та відкрито виступають проти ініціатив своїх більш ліберальних західних колег які змішують в одне ціле права жінок, геїв і мігрантів, аби через такий симбіоз вивести в домінуючу позицію лише права ЛГБТ.

Закликаємо активно поширювати цю новину, аби українські політики підтримували просімейні цінності так само сміливо, як наші сусіди.

За матеріалами pravda.com.ua

Фото

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини