Кабмін затвердив порядок дій під час комендантської години
08.07.2020
Комендантська година і спецрежим світломаскування запроваджується наказом військового командування або військової адміністрації

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Кабінет міністрів затвердив порядок заходів у разі запровадження комендантської години і встановлення спеціального режиму світломаскування в окремих місцевостях, де був введений воєнний стан. Про це повідомляє lb.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Згідно з положенням, запровадження комендантської години і встановлення спеціального режиму світломаскування здійснюється лише за наявності реальної загрози життю і безпеці осіб, інтересам суспільства чи держави, а також для забезпечення громадського порядку.

Читайте також: Пожежа на Луганщині: кількість загиблих зросла до п’яти, вогонь знищив 120 будинків

Комендантська година і спецрежим світломаскування запроваджуються наказом військового командування або військової адміністрації (у разі її створення). Цим наказом визначається комендант, визначається час комендантської години і спецрежиму, межі території їхнього введення, порядок руху транспорту, а також порядок функціонування та перебування комендатури. Контроль за дотриманням комендантської години і спецрежиму здійснює патруль, який підпорядковується коменданту.

Для забезпечення контролю за здійсненням заходів під час запровадження комендантської години створюється система пропускного режиму, і за рішенням коменданта особам видається пропуск. У разі реальної загрози життю і безпеці комендант має право тимчасово обмежити перебування, свободу пересування, в'їзд/виїзд на територію / з території, де введено комендантську годину.

Нагадаємо, у квітні в Чернівецькій області вводили рекомендовану комендантську годину на дві доби через коронавірус. Також її вводили на Закарпатті, максимально обмеживши пересування людей. 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: lb.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини