Пожежа на Луганщині: кількість загиблих зросла до п’яти, вогонь знищив 120 будинків
07.07.2020
Кількість загиблих внаслідок масштабних лісових пожеж у Луганській області зросла до п’яти, ще дев’ятеро осіб постраждали

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це уточнили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«Попередньо п’ять осіб загинуло та дев’ятеро осіб госпіталізовані до лікарні. Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу Вовча яма та 30 житлових будинків у с. Смолянинове», — йдеться в заяві ДСНС.

У першому повідомленні рятувальники заявили про одного загиблого та дев’ятьох госпіталізованих, проте пізніше виправили його. Нагадаємо, що 6 липня сталося загорання сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району Луганської області.

Читайте також: В Україні підтверджено 564 нових випадки COVID-19

«У нас майже тиждень 38 температура. У нас є захисні полоси, але ми стояли вчора й від епіцентру вогню до нас долетіла шишка, яка повністю палала, хоча ми стояли у 50−60 метрах від епіцентру. Коли вогонь йде по верхівках, я щойно бачив на свої очі, як ліс повністю зайнявся за півтори-дві хвилини», — зазначив голова ОДА Гайдай.

Площа пожежі складає близько 100 га, зазначив він. Наразі вогонь охопив Боровське, Охтирське та Капітанівське лісництва. Пожежа дісталася до житлового сектору селищ Вовче та Смолянінове Новоайдарського району.

Всеукраїнський Собор закликає всіх об’єднатися в спільній молитві про Божий захист та молити про дощ, який допоможе пожежникам ліквідувати пожежу на Луганщині.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

За матеріалами slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини