Привітання зі святом Хрещення Господнього від Олександра Турчинова
Новини Всеукраїнського Собору
19.01.2020
Координатор Всеукраїнського Собору вітає зі святом Хрещення Господнього.

Друзі, зі святом Хрещення Господнього!

Великий пророк Іоанн, передбачаючи прихід Месії, закликав народ покаятися та хреститися. Його називали Хрестителем - з давньогрецької, латини, англійської і багатьох інших мов -  Баптист (βαπτιστής baptistys). Коли Христос прийшов на берег річки Йордан, Іоанн впізнав Його і зажадав прийняти хрещення від Нього. Але Ісус наполіг і разом з усіма прийняв святе водне хрещення в Йордані, сказавши: “Бо так годиться нам виконати всю правду” (Матвія 3:15). Месія не мав потреби в очищенні від гріхів, бо був безгрішний. Навпаки, стоячи в Йордані, Він взяв на себе весь бруд з людських сердець, щоб ми мали можливість очиститись, оновитись та відновити вічний зв’язок з нашим Творцем. 

Наш Господь вчить, що переможний шлях правди та любові можливий лише після справжнього каяття та очищення своєї душі. І щоб зробити навколишній світ кращим, треба завжди починати з себе. Він вчить, що найлегша та найшвидша дорога - не завжди правильна, що оцінювати людей треба не за їхніми словами, якими б гучними та переконливими вони не були, а за їх справами. 

Хрещення - це не екстремальна водна процедура, не загартування у холодній воді та пірнання в ополонку. Це свідомий вибір відмови від гріха, це очищення не тіла, а душі, це вибір єдино можливого шляху до Бога - шляху Правди, Віри та Любові!

Нехай Господь допоможе нам іти цим шляхом, нехай дарує нам прощення, спасіння і справжню Перемогу! Зі святом!

Новини Всеукраїнського Собору
Останні новини
Останні новини