Прокуратура Варшави заступилася за християнина, якого звільнили з ІКЕА через відмову брати участь у ЛГБТ-заході
28.05.2020
Варшавська прокуратура звинуватила HR-менеджера ІKEA за звільнення співробітника, який виступив проти ЛГБТ. За порушення прав працівників з релігійних мотивів менеджеру з персоналу загрожує штраф або обмеження волі на строк до двох років

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інцидент стався у травні минулого року. Працівник відмовився брати участь в заході, що підтримує людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. У коментарі до статті, викладеної на корпоративному порталі ІКЕА, він процитував два вірші з Біблії: «Горе тому, через якого приходить гріх» і «Той, хто вступає в фізичний контакт з чоловіком, як з жінкою, робить гидоту». Компанія IKEA порахувала це порушенням принципів терпимості і звільнила співробітника. Після цього чоловік подав на компанію до суду.

«Мене вразило все це, адже я був прийнятий просто продавати меблі. Але хочу підкреслити, що я католик, і це не мої цінності», пояснював співробітник.

Читайте також: ООН тисне на Україну, щоб ратифікувала Стамбульську конвенцію на догоду ЛГБТ

Розслідування тривало майже рік, пише польське видання Gazeta.pl.

У прокуратурі не погодилися з доводами юристів ІКЕА і заявили, що звільнення співробітника було результатом свавільних оцінок і упереджень роботодавця. Таким чином, менеджер по персоналу порушив статті 53 і 54 Конституції Польщі, де кожному громадянину гарантується свобода віросповідання і свобода слова.

«Публікація співробітника з цитатами в лапках була не нападом на конкретну людину серед колег, а відповіддю на попередню дію роботодавця»,пояснили в прокуратурі.

Польський офіс ІКЕА поки не коментує це питання, зазначає Wyborcza.pl.

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: slovoproslovo.info

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини